Met dit salaris ben jij het méést gelukkig

En dat zijn geen duizenden euro's...

Lees ook

Of geld gelukkig maakt? Daar zijn de meningen over verdeeld. Uit een onderzoek door de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws komt dat we in ieder geval geen duizenden euro’s nodig hebben om tevreden te zijn.

Marktonderzoek
Samen met het marktonderzoeksbureau Ipsos voerde de Vlaamse krant het onderzoek uit. Wat bleek; met ongeveer 2117 euro per maand voelen de Vlamingen zich het gelukkigst.

Tevreden
86 procent van de Vlamingen vindt geld belangrijk, maar het bedrag waarbij de Vlamingen zich het comfortabelst voelen hangt af van de leeftijd. Jongeren tussen 18 en 24 jaar voelen zich het meest gelukkig met een bedrag van 1800 euro. 35 tot 54-jarigen streven naar een bedrag van 2339 euro. De ouderen boven de 54 jaar zijn voldaan met iets minder, namelijk een bedrag van 2140 euro per maand.

Haalbaar
Hoewel alle salarissen best haalbaar lijken, geven de Vlamingen hun financiële situatie een zes. De helft geeft aan zelfs ontevreden te zijn met hun huidige inkomen. Misschien kunnen we hieruit concluderen dat geld toch gelukkig maakt?

Lees ook: Kom naar de exclusieve lancering van de Mademoiselle-tas van Longchamp

Bron: HLN | Beeld: Katelijne Verbruggen

 

Laatste nieuws

Zie ook