Seven year itch? Zo blaas je een 'verveelde' relatie weer nieuw leven in

Sleur na zeven jaar is veelal een mythe, maar de spanning en sensatie in een relatie missen is heel normaal. 

sleur in relatie

Scheten laten terwijl je lief naast je op de bank zit. Men zegt weleens dat je ook té comfortabel kunt zijn in je relatie, maar die vlieger gaat volgens ons niet op. Wel kan het dat de spanning een beetje weg is. Op de volgende manieren kunnen jullie de passie uit het begin van je relatie weer voelen.

Verras elkaar 

Je lief verrassen hoeft niet altijd te betekenen dat die surprise een flinke hap uit je salaris neemt. Verras je vriend of vriendin door een heerlijk diner op tafel te toveren of stuur een old fashioned handgeschreven liefdesbrief.

Date night

Samen een serietje kijken is leuk, maar als jij en je partner elke avond samen op de bank ploffen is daar weinig spannends aan. Plan daarom ook speciale dingen om samen te doen. Pak een filmpje of maak samen een romantische wandeling. Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Duik dan de keuken in om samen wat in elkaar te flansen of speel samen een (spannend) spelletje.

Vragen staat vrij

Blijf geïnteresseerd in elkaars leven. Ook al weet je nu wel wat voor werk je vriend of vriendin doet, het kan toch leuk zijn als je af en toe even vraagt hoe de werkdag was. Onthoud de belangrijke vergaderingen of presentaties en vraag daarna. Het hoeft natuurlijk niet altijd over het werk te gaan. Je kunt ook eens vragen hoe het met de grootouders gaat en wat er in zijn of haar hoofd omgaat.

Mis elkaar eens

Als je samenwoont zie je elkaar veel en dat kan ontzettend fijn zijn. Toch kan het ook fijn zijn om elkaar eens te missen. Slaap een keer in aparte bedden om de eerstvolgende keer dat jullie naast elkaar liggen specialer te maken, of spreek allebei met vrienden en vriendinnen af. Zo zijn jullie even zonder elkaar en hebben jullie elkaar daarna ook weer wat te vertellen.

Neem elkaar niet voor lief

Het klinkt heel logisch om je partner niet voor lief te nemen, maar het gebeurt sneller dan je wellicht denkt. Ruzies in een relatie starten nog weleens omdat een van beide zich niet gewaardeerd voelt. Spreek je dankbaarheid naar je partner dan ook regelmatig uit, het doet een mens goed!

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • Cottonbro