Dit is hét teken dat je te veel producten voor je huid gebruikt

Volop aan het experimenteren met nieuwe verzorgingsproducten? Dit is hét teken dat het te veel van het goede is.

teken huidproducten

Het coronavirus brengt veel teweeg, zo ook dat er velen thuiszitten. Waar de een volop aan het experimenteren is met nieuwe huidverzorgingsproducten, zweert de ander voorlopig alle cosmetica af. Behoor je tot de eerste groep? Pas dan op dat je niet te veel producten op je huid aanbrengt.

Laagjes

Lange tijd is ons verteld dat het aanbrengen van verzorgingsproducten in een bepaalde volgorde de beste resultaten oplevert. Om een stralende huid te krijgen gebruiken we een tonic, een lotion, een dagcrème, een zonnebrandcrème, een primer, een foundation… Er wordt nu steeds meer in twijfel getrokken of het wel zo goed is om je huid laag voor laag in te smeren.

Duidelijk signaal

Gelukkig geeft je huid een duidelijk teken als er meer gesmeerd wordt dan er door de huid opgenomen kan worden. Dit teken is het ‘rullen’ van je huid zodra je er een product op aanbrengt. Rullen houdt in dat het product als het ware op je gezicht blijft liggen, er korrelig uitziet, of van je gezicht afrolt als je het aanraakt. Het wordt ook wel vergeleken met de pluisjes die aan een wollen trui blijven hangen.

Goed opbouwen

Hoeveel laagjes kunnen we dan aanbrengen? Volgens beautyjournaliste Caroline Brien zou drie lagen huidverzorging plus zonbescherming voldoende moeten zijn voor overdag. De producten die je gedurende de dag op je gezicht draagt, moeten vooral gericht zijn op bescherming tegen zon en vervuiling. Hierbij kun je denken aan producten met antioxidanten en SPF. In de avond wil je voor herstellende producten gaan en kies je het beste voor hydraterende crèmes.

Volgorde

Om het rullen te voorkomen kun je ook letten op de volgorde waarin je je favoriete producten aanbrengt. Huidverzorging op basis van water breng je bijvoorbeeld aan vóór olie-achtige producten. Een andere vuistregel: begin met het dunste, meest vloeibare product en eindig met je dikste crème. Ook kun je het beste even wachten tussen het aanbrengen van de verschillende stappen – zo gun je de huid meer tijd om alles op te nemen. Neem na het gebruiken van je huidverzorgingsproducten bijvoorbeeld de tijd om je tanden te poetsen en je aan te kleden alvorens je verder gaat met het opdoen van je make-up.

Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • BrunoPress