doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Marie Claire's weekendtips

Van twee weken lang gratis films kijken tot aan een Inner Retreat.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6103fec8bb60c img{#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6103fec8bb60c img{#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6103fec8bb60c img{#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6103fec8bb60c img{#fig-6103fec8bb60c img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}weekendtips 45

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets (binnen) doen? Marie Claire tipt!

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Pathé trakteert 2.0

Vanwege de aangescherpte maatregelen zijn de bioscopen (helaas) weer tijdelijk gesloten. Maar Pathé heeft wederom iets leuk voor je in petto! Zo krijg je de aankomende veertien dagen elke dag een gratis film cadeau via Pathé Thuis, waaronder Hotel Mumbai én Booksmart. Zo kun je de aankomende twee weken je woonkamer omtoveren tot een heuse thuisbioscoop!

Elke ochtend om 09.00 uur maakt Pathé via social media bekend welke film je die dag cadeau krijgt. Let op: de film is alleen die dag beschikbaar om te huren. Veel kijkplezier!

Wanneer:
Vanaf 5 november t/m 18 november

Waar:
Pathé Thuis

Inner Retreat

We leven in een drukke, chaotische wereld en vooral nu, in tijden van corona, ervaren we van alle kanten veel druk. De toekomst is minder duidelijk, waardoor het juist belangrijk is om op zoek te gaan naar een 'nieuwe balans'. Nu velen thuiszitten, is het belangrijk om rust te vinden, even stil te staan, op te laden én ook proberen te genieten. Wist je dat je tot jezelf kunt komen door bloemen en platen te bewonderen? Omring jezelf hier dus mee!

Benieuwd wat de trends zijn? Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl lanceren de allereerste Trend Collectie herfst/winter 2020. Met de natuur als head of design, staan bloemen, kamer- en tuinplanten als één collectie centraal binnen de trend Inner Retreat. Laat je inspireren en haal wat natuur binnenshuis.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Boekentips

1. Verheven koninkrijk
Gifty is een briljante student neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. De fatale overdosis van haar broer en de depressie van haar moeder vormen haar drijfveren in het leven. En terwijl haar suïcidale moeder in bed ligt, worstelt Gifty met geloof en wetenschap. Yaa Gyasi debuteerde met de wereldwijde bestseller Weg naar huis over slavernijgeschiedenis en liefde, dit is haar tweede boek.

View this post on Instagram

‘Een prachtige vertelling over een vrouw die de zelfmoord van haar broer en de diepe depressie van haar moeder een plek moet geven. Elk woord en elk idee is raak. Dit is zo goed.’ Roxane Gay ‘“Verheven koninkrijk” is een actuele maar ook tijdloze roman. Vol compassie, inzicht en schoonheid.’ Ann Patchett Yaa Gyasi debuteerde in 2017 met de wereldwijde bestseller ‘Weg naar huis’, een moderne klassieker over ras, geschiedenis en liefde. Haar nieuwe roman ‘Verheven koninkrijk’ is een ontroerend portret van een Ghanees immigrantengezin in de VS dat zucht onder het juk van verdriet, depressie en verslaving. Haar beide boeken zijn vertaald door Nicolette Hoekmeijer. Gifty is een briljante studente neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers, en de depressie van haar moeder. Gifty is vastberaden om de wetenschappelijke oorzaak te vinden van al het verdriet en lijden dat haar leven domineert. Dan zet een telefoontje haar eenzame leven in haar laboratorium volledig op zijn kop. Haar moeder wil zelfmoord plegen en ten einde raad neemt Gifty haar in huis. Het brengt haar weer terug naar het geloof dat zoveel houvast gaf in haar jeugd. De kerk waar ze in opgroeide beloofd verlossing, maar gaf nooit duidelijkheid hoe die te bereiken. Terwijl haar moeder in bed blijft liggen, worstelt Gifty tussen geloof en wetenschap, en zoekt naar een manier om haar liefde voor haar familie in daden om te zetten. #nuindeboekhandel #yaagyasi #ikleesthuis #boekentip

A post shared by Uitgeverij De Bezige Bij (@debezigebij) on

2. De hofdame
Lady Anne Glenconner was jarenlang de hofdame van de Britse prinses Margaret. In haar memories geeft ze een uniek inkijkje achter de schermen van het koningshuis, in de tijd dat aristocratische vrouwen gevangen werden gehouden door sociale verwachtingen. Smullen voor fans van The Crown en Downton Abbey.

View this post on Instagram

LEESTIP! Vanaf 18 augustus in de boekhandels verkrijgbaar. The Crown op Netflix gezien? Dan wil je dit boek lezen! De hofdame vertelt het verhaal van het bijzondere leven van Anne Glenconner, maid of honour tijdens de kroning van koningin Elizabeth en de hofdame van prinses Margaret. Ze is een unieke getuige van de recente Britse koninklijke geschiedenis en geeft in haar memoires niet alleen een kijkje achter de schermen van het koningshuis, maar schetst ook een beeld van een generatie aristocratische vrouwen die gevangen zat in een wereld vol sociale verwachtingen. Ze was voor haar vader een ‘grote teleurstelling’ omdat ze geen jongen was en ze werd niet genoemd in het testament van haar eigen man, die zijn fortuin naliet aan een van zijn werknemers. Anne Glenconner, inmiddels achtentachtig jaar oud, schrijft in De hofdame met humor, openheid en moed over haar tragische leven in een gouden kooi, haar vriendschap met prinses Margaret en de vrijheid waarvan ze nu pas kan genieten. #boeken #lezen #dehofdame #leestip #nonfictie #boekhandel #anneglenconner

A post shared by Ambo|Anthos uitgevers (@amboanthos) on

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');