Dit is waarom tassen slecht voor je haar kunnen zijn

Mocht je kapper je ooit vragen of je je tas altijd om je rechter- of juist linkerschouder draagt; dan weet je hoe laat het is.

Tegenwoordig zijn de meesten wel op de hoogte van de nodige tips en tricks om je haar gezond te houden. Als het goed is, gebruik je een heat protection spray als je in de weer gaat met hitte tools, borstel je je haar niet te vaak en gebruik je een shampoo die past bij jouw haartype. Maar wist je al dat tassen slecht voor je haar kunnen zijn? We leggen je uit waarom.

Beschadiging

Als we de website Hello Giggles mogen geloven, zijn tassen slecht voor je haar. Maar het is niet zo zwart-wit als het nu staat: het ligt er namelijk aan hoe je je tas (en je haar) draagt. Mocht je kapper je ooit vragen of je je tas altijd om je rechter- of juist linkerschouder draagt, dan weet je hoe laat het is. Dit betekent namelijk dat je haar aan die kant dunner is dan aan de andere kant. De oorzaak hiervan? Niet je hitte tools of het verven van je haar, maar je tas.

Hengsel

Het hengsel van je tas kan namelijk aan je haar trekken, waardoor het afbreekt. Als dit veel gebeurt, is het niet zo gek dat je haar aan één kant dunner begint te worden. Dus wat kun je hieraan doen? Zorg dat je haar niet vast komt te zitten onder het hengsel door het bijvoorbeeld vast te dragen. En let ook op met het dragen van rugzakken. Het zou zonde zijn als je op deze manier je haar dunner maakt, toch?

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws