Beauty alert: bamboe kussenslopen

Het belooft pluishaar, een droge huid én allergieën tegen te gaan.

bamboe kussensloop

Het kan vervelend zijn als je last hebt van pluizig haar, een droge huid of allergieën. Maar wist je dat je hoofdkussen kan bijdragen aan al deze hinderlijke problemen? Slaap je op een katoenen kussensloop? Dan is het misschien tijd om deze in te wisselen. Marie Claire vertelt je waarom.

Katoen

Kussenslopen zijn over het algemeen gemaakt van katoen of een katoen-polyster mix. Deze stoffen hebben vaak een ruw oppervlak, waardoor er 's nachts wrijving kan ontstaan met je huid en haar. Het resultaat? Pluizig haar en rimpels (veroorzaakt door je kussen) in je gezicht.

Daarnaast is katoen ook sterk absorberend, wat wil zeggen dat het vocht uit je huid en haar onttrekt terwijl je slaapt. Word je regelmatig wakker met droog, breekbaar haar en/of een uitgedroogde huid? Dan kan het weleens door je kussensloop komen.

Bamboe, satijn en zijden

Kussenslopen van bamboe, satijn of zijden zijn gemaakt van veel gladder materiaal. Hierdoor glijden je haar en huid als het ware er overheen, waardoor er 's nachts minder wrijving ontstaat. Daarnaast absorberen deze stoffen ook minder vocht. Enne, dat betekent dat je huid én haar beter gehydrateerd blijven.

Duurzaam

Om de stof voor de bamboe kussenslopen te maken (gemaakt van de snelgroeiende bamboeplant), wordt de bamboe eerst tot een pulp vermalen. De natuurlijke vezels worden vervolgens uit de pulp onttrokken en tot garen gesponnen. Hierdoor wordt bamboe als een duurzame stof beschouwd. Dit komt ook omdat de bamboeplant, technisch gezien als een grassoort, tot wel 90cm in één dag kan groeien.

Trend du moment

Hoewel satijnen en zijden kussenslopen al een tijdje booming zijn, is een bamboe kussensloop op dit moment dé beautytrend. Maar waarom? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje!

Voordelen:

  • Bamboe is ontzettend zacht en wordt vaak vergeleken met kasjmier wat betreft het gevoel. De zachte, gladde textuur voorkomt dat je haar ’s nachts gaat pluizen of klitten.
  • Net zoals een zijden kussensloop voert bamboe vocht af en remt het de groei van huisstofmijt.
  • Bamboe is een natuurlijk verkoelende en ademende stof, zodat je de hele nacht op ‘de koele kant van het kussen’ kan blijven liggen. Zeg gedag tegen vet haar!
  • Een bamboe kussensloop is zeer slijtvast, machine wasbaar en ziet er wasbeurt na wasbeurt nog steeds gloednieuw uit.
  • Bamboe bevat van nature antibacteriële en schimmelwerend eigenschappen, goed nieuws voor mensen met acne dus.
  • Bovendien zorgt dit ervoor dat je kussenslopen in de loop van de tijd geen nare geur ontwikkelen.

Nadelen:

  • Hoewel een bamboe kussensloop glad en luxueus aanvoelt, is het niet zo glad als een zijden kussensloop. Veel mensen vinden dit juist een voordeel, omdat een silk kussensloop vaak zo glad is dat je in je slaap van je kussen glijdt!

Bron: HairLust | Beeld: HairLust

Beauty
  • HairLust
  • HairLust