Door deze vijf gewoonten word je zelfzekerder

Let er even bewust op!

Het kan aan de tijd van de maand liggen, een vervelende fase of aan het feit dat je je dag niet hebt: soms zit je gewoon niet lekker in je vel. Jezelf in de mooiste kleding hullen of een bezoekje aan de kapper kan al veel goeds doen, maar er zijn ook andere dingen waar je jezelf een stuk aantrekkelijker door kan voelen.

1/ Draag vaker rood
Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar kan je wel enorm helpen. Het is dan ook niet voor niets dat je alle modemeisjes deze zomer in een rood badpak zag lopen, want laten we eerlijk zijn: op het strand voel je je misschien wel het meest kwetsbaar. Uit een onderzoek van de Universiteit van Rochester blijkt dat rode kleding de aantrekkingskracht voor mannen vergroot. Naast dat het passie en sensualiteit uitstraalt, geeft het ook je zelfvertrouwen een enorme boost. 

2/ Denk aan een moment waarop je je wél aantrekkelijk voelde
Dat ene gesprek waarin je straalde, die look waarmee je enorm veel complimenten kreeg of dat moment waarop je je presentatie zo geweldig uitvoerde: het maakt niet uit aan welk succesmoment je terugdenkt, je zult merken dat het je goed doet. Uit een onderzoek van de Journal of Experimental Social Psychology blijkt namelijk dat wanneer je terugblikt op een moment waarop je je zelfverzekerd voelde, je dit gevoel opnieuw zult ervaren. Probeer het maar eens.

3/ Praat hardop tegen jezelf
Het is misschien wat ongemakkelijk omdat je het niet gewend bent, maar door hardop tegen jezelf te spreken, zul je merken dat je zelfvertrouwen een enorme boost krijgt. Het heeft eigenlijk een beetje hetzelfde effect als dat je je vriend of vriendin goede moed inspreekt, maar dan doe je dat in dit geval dus bij jezelf. Je zult merken dat je binnen no time de schaamte voorbij bent.

4/ Lach eens naar jezelf wanneer je in de spiegel kijkt
Ook dit is eerst wat onwennig, maar het zal je zeker een eind op weg helpen. Wanneer je lacht, voel je je automatisch een stuk gelukkiger, dus wanneer jij een paar keer dag even breed naar jezelf glimlacht, zul je merken dat je je beetje bij beetje aantrekkelijker begint te voelen. 

5/ Zorg dat je rechtop staat
Niet voor niets zien mensen die rechtop staan er een stuk zelfverzekerder en daarmee aantrekkelijker uit dan iemand die in zichzelf is gekeerd en zich nauwelijks durft te vertonen. Ben jij het type dat zichzelf liever verschuilt, dan is het wellicht tijd om uit je schulp te kruipen. Je mag er namelijk zijn, dus wees niet bang om jezelf te laten zien.

Lees ook: De redactie test: 5 x nagellak

Bron: HLN.be | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws