Deze nationaliteiten reizen het makkelijkst over de wereld

Enne, ons kikkerlandje scoort aardig hoog.

Dat je voor een stedentrip naar Barcelona of Parijs genoeg hebt aan je identiteitskaart is bekend, maar dat je in landen als Kaapverdië en Turkije een visum nodig hebt, dat wordt bij het boeken van de vakantie nog weleens vergeten. Nu kun je als Nederlander veel landen bezoeken zonder visum, maar wist je dat dit lang niet voor iedereen geldt?

De tickets zijn geboekt, de koffers gepakt en het enige wat je niet mag vergeten is je paspoort. Althans, dat dacht je. Hoewel je als Nederlander in veel landen geen visum nodig hebt, is het nooit verkeerd om dat nog even te checken. 

Aan ons Nederlandse paspoort hebben we namelijk niet altijd genoeg, en voor sommige nationaliteit is reizen met visum wel héél uitzonderlijk. Kom je bijvoorbeeld uit Duitsland, dan heb je voor 158 landen geen visum nodig. Ook vakantiegangers uit de Verenigde Staten, Zweden en Japan én Nederland hebben in meer dan 150 landen genoeg aan hun paspoort.

Reis je echter naar landen als Afghanistan, Myanmar of Nepal, dan heb je in de meeste gevallen wel degelijk een visum nodig. Het financieel adviesbureau Arton Capital maakte een overzicht, waarbij je van elk land precies kunt zien naar welke landen de inwoners zonder visum kunnen reizen. Het overzicht vind je hier

Lees ook: Deze 100 reizen moet iedereen maken volgens experts

Bron: Business Insider Beeld: iStock

 

Laatste nieuws