Aha! Met deze hack krijg je je handdoeken en kleding écht goed schoon

Heb jij weleens gehoord van was ‘strippen’? We leggen het voor je uit!

Als je je kleding en handdoeken in de wasmachine hebt gegooid, zijn ze daarna wel schoon. Toch? Nou, blijkbaar niet, zo leerden wij op TikTok. Hier plaatste Lauren Elms een bijzondere hack om kleding en handdoeken écht goed schoon te krijgen: het ‘strippen’ van je was.

Drie ingrediënten

In het filmpje laat zij zien dat ze een badkuip vult met heet water. Daarna gooit ze er een mengsel van drie ingrediënten in: 35 gram boraxpoeder, 35 gram wasversterker, 1 grote schep waspoeder. Vervolgens is het tijd om de handdoeken toe te voegen. Met een bezemstok ‘roert’ Lauren de handdoeken door de badkuip.

Grondige reiniging

Na een paar seconden krijgt de badkuip al een bruinige kleur. De vrouw laat de handdoeken echter nog vijf uur in het bad liggen om al het vuil er echt goed uit te krijgen. Ondertussen roert ze af en toe. Na die vijf uur is het bad echt lekker vies geworden en is het tijd om de handdoeken eruit te halen. Die stopt ze vervolgens nog even in de wasmachine. Daarna zijn je handdoeken écht helemaal schoon. Dit kun je natuurlijk niet alleen met handdoeken doen, maar ook met (sport)kleding, beddengoed en zelfs met een vloerkleed.

Sceptische reacties

Veel volgers van Lauren reageren verbaasd op haar hack. “Ik leer meer op TikTok dan waar dan ook”, schrijft iemand. Toch zijn veel mensen ook sceptisch. Volgens hun krijgt het badwater zo’n bruine kleur door de kleur van de handdoeken bij elkaar, en niet van het vuil. Dit is volgens een andere volger niet het geval. “Mijn oma doet dit al jaren en het werkt echt om het vuil eruit te halen.” Iemand anders deelt dat ze deze hack heeft uitgeprobeerd met witte handdoeken. “Daar kwam ook zoveel vuil uit.” Het valt dus zeker te proberen om je was eens te ‘strippen’.

Bekijk de video van Lauren hieronder:

@mrslaurenelms

Who’s here for the towel stripping? 🙋‍♀️ ##laundry ##cleanfreak ##laundrymagic ##laundrystripping ##tide ##borax ##armandhammer ##diycleaning

♬ original sound – MrsLaurenElms

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Kaitlyn Pixley | Video: TikTok

Laatste nieuws