Dit is waarom je deze winter naar de Veluwe wil

Geniet deze winter van de rust én ruimte op de Veluwe.

Lees ook

Komen de muren thuis op je af of heb je echt even de behoefte jezelf in een andere omgeving onder te dompelen? Ga dan een weekendje weg in eigen land. Steek geen tijd in het zoeken naar de juiste bestemming, want Marie Claire heeft de perfecte plek gevonden: de Veluwe! Prachtig tijdens elk seizoen en ook in de winter wandel je hier in alle rust door de afwisselende natuur. Gun jezelf een heerlijk uitje, overnacht in stijl en kom helemaal tot rust. De winter wil je beleven op de Veluwe.

Vind je geluk in de natuur

Rust, ruimte (5.400 hectare!) en een prachtige natuur vind je in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Enne, wist je trouwens dat de natuur gezond voor je is? Het vermindert namelijk stress en het maakt je gelukkiger. Wat je zoal kunt verwachten in Park De Hoge Veluwe? Eindeloos ver uitkijken over een uitgestrekt stuifzandlandschap, frisse lucht in een eeuwenoud bos én je kunt een flink stuk wandelen zonder dat je iemand tegenkomt. Op die ene moeflon na, die je even blijft aankijken voordat hij het bos weer inschiet. Maak je hoofd dus lekker leeg en laad jezelf helemaal op.

Met kilometers aan goed, bewegwijzerde wandelroutes in het Park is er alle ruimte om coronaproof op pad te gaan. Liever fietsen? Gebruik dan een van de 1.800 gratis Witte Fietsen die door het hele Park verspreid staan en kijk of jij de Veluwse Big Five: edelhert, wild zwijn, ree, vos en moeflon kunt spotten.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Moeflon in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Uit de kunst

Ben je een kunstliefhebber? Dan heb je geluk, want het Kröller-Müller Museum ligt middenin de prachtige natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het museum heeft wereldwijd de op één na grootste verzameling werken van de beroemde schilder Van Gogh. Daarnaast omvat de collectie werken van Pablo Picasso, Piet Mondriaan én Claude Monet. Een bezoekje waard dus!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Kröller-Müller Museum

Volledige ontspanning

Zin om na een winterse wandeling op temperatuur te komen in een warme sauna of bubbelbad? Dat kan! De Veluwe telt namelijk meerdere sauna’s en wellnessresorts om uit te kiezen. Zo kun je je dus even volledig ontspannen en naast je geest ook je lichaam helemaal tot rust laten komen. Ook kun je uit verschillende accommodaties kiezen, zoals Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel en Hotel de Sterrenberg, die over eigen wellnessfaciliteiten beschikken en waar je als verblijfsgast gebruik van kunt maken. Geen excuus dus om niet volledig ontspannen terug te komen van je weekendje Veluwe!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Wellness Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel

Lekker wegdromen

Wakker worden op een prachtige locatie en ook nog eens voorzien van alle luxe en comfort. Boek dan je overnachting bij één van de zeven Veluwse Droomparken. Gelegen middenin de bossen, direct aan het Veluwemeer of recht tegenover de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Geniet van gezellig samen zijn met je familie of vrienden, zeker nu de feestdagen voor de deur staan. Nog even snel er tussenuit, omgeven door alle rust en ruimte in een mooie winterse omgeving. Kies voor een heerlijke strandvilla, unieke tinyhouse of ga voor een wellness lodge waar je volledig kunt ontspannen en baden in luxe. Ook op culinair gebied kun je je bij Droomparken in de watten laten leggen, want de parkrestaurants bezorgen je ontbijt en (kerst)diner gewoon bij je huisje!

Prachtige natuur, interessante musea en tal van overnachtingsmogelijkheden om je verblijf te verlengen, op de Veluwe vind je het allemaal! Kijk hier voor meer inspiratie.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Tinyhouse Droomparken

Bekijk altijd de website van de desbetreffende locatie voor de meest actuele informatie. Mocht er op dit moment vanwege de coronamaatregelen weinig mogelijk zijn dan is dit natuurlijk mooie inspiratie voor wanneer het wel weer kan.

Beeld: de Veluwe

Laatste nieuws

Zie ook