Waarom het belangrijk is om je oorlellen regelmatig te reinigen

Als je vaak oorbellen draagt, kunnen er nare geurtjes bij je oorlellen ontstaan.

Lees ook

Ook wel eens last van een nare geur bij je oorlellen nadat jij je oorbellen uitdeed? Je bent niet de enige! In Amerika hebben ze er zelfs een term voor, die wij je liever bespaard laten. Maar we hebben wél een paar tips voor je verzameld, zodat je dit voortaan kunt voorkomen.

Vies geurtje

De vieze grijsachtige smurrie die zich rondom je oorbellen kunnen ophopen – zeker als je ze al lang in hebt – kan voor een vieze geur zorgen. Niet zo gek, als je je bedenkt dat het een combinatie is van dode huidellen, vet en haar- en beautyproducten. Als je je oorbellen niet regelmatig even uit je oren haalt en schoonmaakt, hoopt het vuil zich op rondom je oorbellen en blijft het achter op je oorlellen. Het resultaat? De nare geur die we eerder omschreven. En hoe langer je er niets aan doet, hoe erger de geur kan worden.

Oren reinigen

Zo, genoeg over de geur. Wat kun je eraan doen? Het is eigenlijk vrij simpel. Net zoals je lichaam af en toe gescrubd moet worden om van dode huidcellen af te komen, moet je hetzelfde met je oorlellen doen. Haal als eerste al je oorbellen uit je oren en laat je oren even ademen. Maak je oorlellen daarna schoon met milde zeep en een zacht washandje. Scrub daarna de voor- en achterkant van je oorlellen met een milde scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen. Je zou je oren daarna kunnen insmeren met een milde bodylotion. Gebruik overigens geen scrub en bodylotion als je oorlellen geïrriteerd zijn.

Oorbellen schoonmaken

Dat je je vuile oorbellen niet zomaar weer in je oren kunt steken moge duidelijk zijn. Tijd om ook die sieraden te wassen. Je kunt de oorbellen gewoon schoonmaken met een klein beetje afwasmiddel. Succes!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Joeyy Lee

Laatste nieuws

Zie ook