Fan van The Crown? Dan wil je deze vijf series ook kijken

Voor je het weet ben je een echte royal-expert. Bingen maar!

Heb je The Crown ook gebinged toen het vierde seizoen ein-de-lijk op Netflix verscheen? Dan heb je de serie waarschijnlijk alweer uit. Balen, maar gelukkig hebben de streamingdiensten nog veel meer koninklijke candy te bieden. Een overzicht van all things royal lees je hieronder.

1. The Royal House of Windsor 

Waar te zien? Netflix

Wat is het? 6-delige documentaire

‘Op basis van nieuwe informatie gaat deze documentaire na hoe de Britse koninklijke familie de afgelopen 100 jaar machtsstrijd, intriges en nog veel meer heeft overleefd.’ Een beetje The Crown in real life dus.

2. Downton Abbey

Waar te zien? Amazon Prime

Wat is het? Serie

Deze retepopulaire show stopte in 2015, maar dat mag de pret niet drukken. De serie volgt een fictionele koninklijke familie in de vroege 1900s. De show opent met het zinken van de Titanic en volgt een hele hoop historische gebeurtenissen. Meng dat met een flinke scheut familiedrama en je hebt een vermakelijke serie waar je zes seizoenen van kunt genieten.

3. Reign

Waar te zien? Netflix

Wat is het? Serie

‘Dit levendige historische drama gaat over Mary, de Schotse koningin, wiens hofleven bestond uit seksuele en politieke intriges.’ Juicy.

4. Diana: In Her Own Words

Waar te zien? Netflix

Wat is het? Documentaire

‘Aan de hand van archiefbeelden en privé opnamen geeft deze documentaire een openhartige kijk in het leven van de geliefde prinses.’

5. The White Princess

Waar te zien? Amazon Prime

Wat is het? Serie

Met een bekend gezicht, Jodie Comer, in de hoofdrol als je ook fan bent van Killing Eve. Comer speelt in deze serie Elizabeth van York. De serie is een adaptatie van Philippa Gregory’s populaire boek en volgt Elizabeth als ze wordt gedwongen om met koning Henry VII te trouwen.

Bron: Beau Monde | Beeld: Netflix | Video: YouTube

Laatste nieuws