Dit zijn de 5 beste landen om als vrouw te wonen

Nederland staat op een mooie plaats in de ranking!

Toen 17 jaar geleden de acteur Mel Gibson alles dacht te weten over wat vrouwen willen in de romantische komedie What Woman Want, dit had hij niet kunnen voorspellen. Want naast de kleine pleziertjes in het leven willen vrouwen alle basisrechten en goede levensvoorwaarden in het land waar ze zich hebben gevestigd. Terecht. Gelukkig zijn veel landen op het juiste pad als het aankomt op het voorschotelen van vrouwenrechten. Niet heel verrassend, toch positief om te horen: Nederland staat trots op de vierde plaats. Doen we goed!

Dit is de top 7 van landen met de beste vrouwenrechten:

 1/ Zweden

De kampioen? Dat is dit Scandinavische land. Ze hebben een van de beste betaalde ouderschapsverlof voorwaarden voor beide sexen. Vrouwen ontvangen volledig kosteloze prenatale zorg, vele crèches zijn gender neutraal om gelijkheid van jongs af kenbaar te maken en de helft van de ministers zijn vrouwelijk. 

 

2/ Denemarken

In vergelijking met andere landen is de kloof tussen vrouwen en mannen zeer klein als we praten over voorwaarden. Een inkomensstelsel is ingeschakeld om je kinderen een plaats in de dagelijkse opvangcentra te geven. Ook heeft het de meeste flexibele ouderschapsverlof voorwaarden in de Europese Unie.

 

3/ Noorwegen

Vrouwen kunnen van 35 weken zwangerschapsverlof genieten, volledig uitbetaald. Of kiezen voor 45 weken waar ze 80% worden uitbetaald. Ook wordt Noorwegen beschouwd als het meest gender neutrale land in de wereld.

 

4/ Nederland

Nieuwe moeders krijgen de kans om te kiezen voor een kraamverpleegkundige die deels wordt betaald door de zorgverzekering. Ons land doet het ook erg goed als het aankomt om de kloof tussen mannen en vrouwen te dichten op verschillende sociale vlakken. 

 

5/ Canada

Het bewaken van vrouwenrechten in Canada is zelfs opgenomen in het binnen-en buitenlands beleid. Dit land doet het, zoals de voorafgaande landen, dus ook erg goed voor vrouwen. 

 

Lees ook: Dit is het beste hotel van de wereld

Bron: Business Insider | Beeld: iStock

Laatste nieuws