Bewezen: het tweede kind is het meest vervelend

Aha!

Lees ook

De oudste zijn heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker zo zijn nadelen. Je kleren werden vroeger vaak gestolen, je moest altijd het goede voorbeeld zijn én als klap op de vuurpijl kreeg je ook nog altijd de schuld van alles. Je hebt je zusje of broertje vroeger waarschijnlijk vaak genoeg achter het behang willen plakken, maar gelukkig is er nu ook daadwerkelijk bewijs dat het tweede kind ook daadwerkelijk het meest vervelend is.

Na jarenlang onderzoek gedaan te hebben bleek dat 20 tot 40 procent van de kinderen die als tweede in het gezin werden geboren daadwerkelijk problematischer zijn. Wanneer de gezinsindeling uit twee jongens bestond, was de kans zelfs hoger om in aanraking met justitie te komen. Maar wanneer het tweede kind een oudere zus had, was dit juist weer minder.

Dat het tweede kind over het algemeen het meest vervelend is, is in veel gevallen te wijten aan het feit dat het zich optrekt aan het oudere kind. Uiteraard is dit onderzoek heel breed genomen, is elke gezinssituatie anders en is de achtergrondinformatie niet meegenomen. Je kan de resultaten van het onderzoek dan ook niet zomaar onder de neus je jongere zusje of broertje leggen, hoe irritant hij of zij vroeger misschien ook was.

Bron: Love2BeMama Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook