Ai! Dit doen de meeste mensen als ze niet ‘blij’ zijn met hun kerstcadeau

Heb jij dit ook weleens gedaan?

Heb jij dit jaar ook weer je uiterste best gedaan om dat ene perfecte cadeau te vinden? Uit onderzoek van Groupon blijkt dat, ondanks dat we niet blij zijn met een cadeau, we dit toch bijna altijd verborgen houden voor onze dierbaren.

Glimlachen

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 80% van de 1462 ondervraagden niet bepaald eerlijk is als hij of zij het cadeau eigenlijk niet zo leuk vindt. En als je denkt dat die ietwat gemaakte glimlach heus wel gemeend is… Nope. Maar liefst 65% geeft aan te glimlachen en te zeggen hoe leuk ze het cadeau vinden, ondanks het feit dat ze er eigenlijk helemaal niet blij mee zijn. Ook is de ontvanger van het cadeau op zo’n moment in paniek aan het zoeken naar een eventuele kassabon, om zo ‘stiekem’ het cadeau na de feestdagen te kunnen ruilen.

Onbeleefd

Toch zijn deze ‘leugentjes om bestwil’ er niet voor niets. Zo gaf 54% van de ondervraagden aan de gevoelens van hun loved ones niet te willen kwetsen en vindt 23% het onbeleefd om eerlijk te zijn. Slechts 1% vertelt de gever van zijn of haar cadeau de waarheid.

Doorgeven

Vaak worden de cadeautjes weggestopt in de kast of worden ze weer aan iemand anders doorgegeven. En dat is eigenlijk zonde, want het heeft in de meeste gevallen toch aardig wat geld gekost. Ga dus altijd voor safe en kies iets waarvan je zeker weet dat diegene het cadeau geweldig gaat vinden. Of vraag om een lijstje.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws