Aha! Zo voorkom je breakouts na NYE

Zes handige tips voor je op een rij.

breakouts

De feestmaand is nog niet voorbij, want het is oudjaarsdag. Enne, dat betekent oliebollen eten, glaasjes bubbels en een (klein) laagje make-up. Maar hebben deze dingen ook invloed op onze huid? We hebben in ieder geval een paar tips voor je op een rij, zodat je die nare breakouts minimaliseert.

Zorgt make-up voor oneffenheden?

Volgens Johanna Ward, een cosmetische arts, kan alles wat je op je huid aanbrengt voor oneffenheden zorgen. Dit komt voornamelijk door op olie gebaseerde make-up producten. De olie verstopt de poriën waardoor je eerder last van acne kunt krijgen. Het is dus belangrijk om altijd je make-up er af te halen en je huid goed te reinigen.

6 handige tips

1. Reinigen is de sleutel
Nadat je je make-up eraf hebt gehaald, is het belangrijk om nogmaals de huid goed te reinigen met bijvoorbeeld micellair water. Dit zorgt ervoor dat echt al het vuil en dode huidcellen worden verwijderd.

2. Kies voor minerale make-up
Het laat je huid 'ademen', zodat het je poriën niet verstopt.

3. Leer ingrediënten kennen
Vermijd bijvoorbeeld make-up met ingrediënten zoals lanoline, isopropylmyristaat, siliconen en dimethicone, omdat deze juist de poriën kunnen verstoppen.

4. Hydrateren
Hydrateer je huid met een olievrije moisturizer of bespreek met de schoonheidsspecialist welke product het beste bij je past.

5. Gebruik een gezichtsmasker
Pas alleen op dat je dit niet te vaak doet, want dit kan juist weer voor acne zorgen.

6. Een schone basis
Zorg ervoor dat je huid goed gereinigd is voordat je make-up aanbrengt. Gebruik je kwasten? Maak deze minstens één keer per week schoon. En als je liever je handen gebruikt, was deze dan eerst voordat je aan je gezicht zit.

Beauty
  • Women's Health UK
  • iStock