Good to know: zó verwijder je thuis je gellak

Met deze twee manieren kun je het zelf verwijderen.

gellak verwijderen

Vanwege de harde lockdown zijn alle nagelsalons gesloten, waardoor jij nu misschien thuiszit met een paar uitgegroeide nagels. We kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten om weer naar de nagelsalon te gaan, maar voor nu hebben we twee manieren gevonden hoe jij ze zelf kunt verwijderen.

Nagellakremover en aluminiumfolie

Voor deze manier heb je een nagelvijl, nagellakremover met aceton, watjes en wat stukjes aluminiumfolie nodig. Je begint met het vijlen van je nagelbed, totdat de glans van je gellak eraf is. Hierna leg je een watje met nagellakremover op je nagel. Bedek dit watje vervolgens door er een stukje aluminiumfolie omheen te doen. Je moet de folie vervolgens zo'n twintig tot dertig minuten om je vingers laten zitten. Een hele taak, dat snappen we, maar het resultaat mag er zijn! Je kunt hieronder nog een tutorial kijken die het je misschien wat duidelijker maakt.

Scroll verder naar beneden voor optie 2.

Laten weken

Voor deze manier heb je eigenlijk alleen nagellakremover met aceton nodig en wat water. Het enige wat je hoeft te doen is je nagels een tijdje laten weken in een badje met aceton en water. Na een tijdje zul je merken dat je gellak vanzelf los begint te laten. Hieronder kun je ter verduidelijking nog een tutorial bekijken. 

Beauty
  • Grazia
  • iStock
  • YouTube