Kan het kwaad om elke dag make-up te dragen?

We zochten het voor je uit.

make-up dragen overdag

Als je elke dag make-up draagt, heb je je vast wel eens afgevraagd of het kwaad kan. We weten allemaal hoe belangrijk het is om in de avond je gezicht goed te reinigen, zodat je de kans op oneffenheden vermindert. Maar hoe zit dat eigenlijk overdag?

Regels

In Europa worden regels voor bepaalde stoffen en ingrediënten gehanteerd die wel of juist niet in je cosmeticaproducten mogen zitten. "Zelfs als je de goedkoopste make-up in de Nederlandse winkels koopt, zijn deze niet schadelijk voor je huid."

Voeg SPF toe aan je skincare routine

Wist je dat het een fabel is dat make-up voor rimpels zorgt? In tegendeel zelfs: "De dunne laag make-up die je aanbrengt, beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf."

Tip: zorg er wél voor dat je SPF toevoegt aan je dagelijkse skincare routine. Het beschermt je huid niet alleen tegen de zon, maar het zorgt er ook voor dat je huid gevoed wordt - waardoor je rimpels tegengaat.

Verstopte poriën

Breng je make-up echter wel pas aan wanneer je huid goed gereinigd is. Anders kan dit leiden tot een onzuivere huid, doordat je poriën verstopt raken.

Beauty
  • Beau Monde
  • iStock