Tips voor mooie make-up op warme zomerdagen

Zo zie je er de hele zomer prachtig uit.

Tips voor mooie make-up op warme zomerdagen

In de zomer houden we onze make-up het liefst minimaal. Geen zware producten, maar een naturel look die weinig moeite kost. Door te investeren in de juiste producten kan je make-up er de hele zomer prachtig uitzien.

Tubing mascara

Veel make-upliefhebbers zweren bij waterproof mascara, en dat begrijpen wij heel goed. Met onverwachte regenbuien of zweten tijdens hete dagen kan het gebeuren dat je mascara uitloopt en in je ogen terechtkomt. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Het voordeel van tubing mascara is dat het een watervaste mascara is die door middel van polymeren elk wimpertje omhult. Deze polymeren zorgen er ook voor dat je wimpers optisch voller en langer lijken. Warm water is genoeg om de mascara te verwijderen, dus je hebt geen sterke reinigers nodig.

Lichte texturen

In de winter dragen we graag wat extra make-up om ons gezicht een beetje extra te laten stralen. Er is amper zon die ons een kleurtje geeft, dus halen we dat uit een potje. In de zomer is het fijn om die zware producten te verruilen voor lichte exemplaren. Kiers voor make-up op waterbasis in plaats van dikke crèmes, zoals een fijne BB-cream.

Als je graag blush of bronzer draagt, kies dan voor producten op crèmebasis in plaats van poeder. Door de romige structuur ziet je make-up er fris uit en sluit het perfect aan bij je mooie zomerse glow.

Poeder

Ondanks dat blush en bronzer in poedervorm 's zomers af te raden zijn, is er toch een soort poeder die deze zomer de investering waard is. Ga op zoek naar een goede translucent poeder die je glanzende huid weer een beetje matteert. Daarnaast helpt zo'n poeder om je make-up op zijn plek te houden. Zeker bij zomerse temperaturen kan make-up door de warmte uitlopen. Je brengt de poeder heel gemakkelijk met een grote kwast aan over je make-up.

Laagjes

Behalve dat we graag ons gebruinde huidje willen laten zien, is het ook nog eens praktisch om in de zomer minder make-up te dragen. Zware lagen make-up kunnen namelijk gaan smelten, uitlopen en vlekken veroorzaken. Als je toch meer make-up wilt dragen, breng het dan aan in meerdere dunne laagjes. Met een beautyblender kun je makkelijk deze dunne laagjes opbouwen op je huid. Geef de laagjes de tijd om op je huid te settelen, en voeg indien nodig nog een laag toe. Op deze manier sluit alle make-up mooi op elkaar aan en krijg je een egale look.

Setting spray

Als je nog niet bekend bent met de magie van een goede setting spray, wordt het deze zomer tijd om daar kennis mee te maken. Deze spray zorgt ervoor dat je make-up zelfs blijft zitten wanneer je zweet. Dankzij de beschermende barrière blijft je make-up gefixeerd en blijft het langdurig mooi. Er zijn veel verschillende sprays met diverse voordelen, zoals sprays die een glimmende huid onder controle houden of een verkoelend effect hebben, perfect voor de zomer.

Blotting papers

Heb je last van een vettere huid? We zijn allemaal gek op een mooie glow, maar een glimmende huid willen we liever voorkomen. Een fijn trucje om je glimmende huid onder controle te houden zijn blotting papers. Dit zijn kleine stukjes vloeipapier die overtollige olie en zweet absorberen van je huid. Door voorzichtig te deppen op je huid neemt het papier de vloeistoffen op, terwijl je make-up netjes blijft zitten. Zo kun je de glans onder controle houden en toch genieten van je make-up.

Mix en match

Omdat we in de zomer het liefst voor een natuurlijke look gaan, is dit het moment om te experimenteren met het mengen van producten. Probeer bijvoorbeeld eens om primer met je foundation of je bronzer te mengen voor een supersnelle all-over sunkissed uitstraling.

Om die natuurlijke look te behouden, kun je er ook voor kiezen om blush op andere plekken van je gezicht aan te brengen. Denk aan je lippen, je neusbrug en de hoekjes van je oogleden. Zo geef je een heerlijk zomerse kleur aan je gezicht die er ook nog eens natuurlijk uitziet.

SPF-mist

We hoeven je niet te vertellen dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen de zon, zeker in de zomer. Alleen 's ochtends smeren is niet genoeg, dus investeer in een SPF-mist. Deze spray kun je gedurende de dag meerdere keren opnieuw aanbrengen zonder dat het je make-up verpest. Zo houd je ook tijdens warme zomerdagen je make-up mooi en je huid beschermt.

Beauty
  • Stylist
  • Adobe Stock