Met deze 3 tips vind je de motivatie om productiever te werken

Ook moeite met het vinden van je motivatie? We've got your back!

Ook moeite met het vinden van je motivatie? We've got your back! Het is, zeker in deze tijden, lang niet altijd makkelijk om hard én productief vanuit huis te werken. Daarom een paar handige hacks die je een stukje op weg kunnen helpen.

1. Vraag jezelf af waarom je dit werk doet

Als je ergens voor een langere tijd werkt, dan kan het zo maar eens zijn dat je alles op de 'automatische piloot' doet. Dit geeft geen uitdaging en dus ook geen motivatie. Blijf jezelf afvragen waarom je dit werk doet. Gaat het om werk waar je gepassioneerd voor bent? Is er iets wat je echt leuk vindt aan deze functie? Als je jezelf blijft herinneren aan waarom je de baan in de eerste plaats hebt aangenomen, kan de vonk weer overslaan.

2. Breng je toekomst in kaart

In deze tijden is het misschien lastig om je toekomst in kaart te brengen, omdat alles onzeker aanvoelt. Maar het is toch goed om te doen. Wat is je doel? Waar wil je over een X aantal jaar zijn? Gebruik je toekomst in je voordeel, door deze te gebruiken als motivatie om harder te werken. Maak doelen, werk ze specifiek uit en zorg dat ze deadline gebonden zijn. Tip: splits je doelen op in kleinere, meer haalbare taken.

3. Stap voor stap

Als je probeert om gemotiveerd te blijven, moet je voorkomen dat je overweldigd wordt door je werk. Veel mensen maken in hun hoofd hun baan veel slechter dan dat het in werkelijkheid is. Je kunt dit voorkomen door jezelf eraan te herinneren dat er elke dag een nieuwe dag is. Daarnaast kan het plannen van leuke activiteiten buiten werk voor drijfveer zorgen.

Bron: Lifehack | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws