De klassieke huwelijksreis maakt plaats voor deze nieuwe trend

Durf jij dit aan?

De klassieke huwelijksreis maakt plaats voor deze nieuwe trend

Nadat je je echtgenoot de eeuwige liefde hebt beloofd, is het tijd om er met zijn tweeën op uit te gaan. Althans, wanneer je op een klassieke honeymoon gaat, want tegenwoordig doen koppels het heel anders. In plaats van alleen met zijn tweetjes op reis te gaan, kiezen steeds meer koppels om hun vrienden uit te nodigen. 

Acteurskoppel Justin Theroux en Jennifer Aniston gingen je al voor, want ook bij hen maakte de honeymoon plaats voor het nieuwe buddymoon. “We hebben erover nagedacht en we konden voor een klassieke huwelijksreis gaan of het feestje gewoon laten voortduren en samen met onze vrienden relaxen", aldus de acteur. 

Toch is het 'relaxen met vrienden' niet de enige reden waarom koppels hun vrienden meenemen. In de meeste gevallen wonen koppels al jaren samen en zijn ze ook al regelmatig met elkaar op reis gegaan. Hierdoor is een huwelijksreis niet meer zo'n bijzondere gebeurtenis als vroeger, zo vertelt socioloog Bradford Wilcox.

Ook kiezen steeds meer mensen om in het buitenland te trouwen, waardoor een huwelijksreis niet per se meer nodig is. “Geliefden trouwen meer dan ooit op een buitenlandse locatie. Ze maken de reis met hun vrienden en verlengen de ervaring". 

En eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk ook een stuk gezelliger zo met z'n allen!

De twee eigenschappen die koppels nodig hebben voor een langdurige relatie

Bron: Gazet van Antwerpen Beeld: iStock