Déze dingen kun je maar beter niet meer met allesreiniger schoonmaken

Voor deze zes oppervlakken kun je beter een ander middel gebruiken.

schoonmaken allesreiniger

Voor velen is allesreiniger hét wondermiddel waar je letterlijk alles mee kunt schoonmaken. Snappen we! Want: de naam doet inderdaad vermoeden dat je er alles ermee kunt reinigen. Maar niets is wat het lijkt, zo kun je voor deze zes oppervlakken namelijk beter een ander middel gebruiken.

1. Ramen en spiegels

Als je ramen, spiegels of andere glazen oppervlakken wilt schoonmaken, kun je beter geen allesreiniger gebruiken. De kans is groot dat je strepen en vlekken achterlaat wanneer je dit middel gebruikt. Je kunt beter een speciale reiniger voor glas gebruiken, of een sopje met een beetje afwasmiddel.

2. Bad en douche

Allesreiniger is ook niet de beste keuze voor je bad of douche, deze oppervlakken kunnen wel iets stevigers gebruiken. Een schuurmiddel of speciale reiniger voor de badkamer is vaak iets krachtiger en zal de boel dan ook een stuk schoner achterlaten. Let er bij schuurmiddel wel op dat het geschikt is voor de badkuip. Een ander wondermiddel dat je kunt gebruiken voor je bad en douche is baking soda.

3. Oven

Aangekoekt vuil verwijderen uit je oven is met enkel allesreiniger een lastige opgave. Het is beter om een goede ovenreiniger te gebruiken. Een ander trucje is baking soda in combinatie met witte wijnazijn.

4. Stof en stoffen bekleding

Heb je een vlek op je stoffen bank, stoel of een ander stoffen oppervlak? Dan is allesreiniger niet de beste keuze om de vlek te verwijderen. Er bestaat zelfs een kans dat de stof gaat verkleuren, en dat willen we natuurlijk niet. Een speciale reiniger voor stoffen bekleding is een beter idee. Probeer het voor alle zekerheid eerst even op een klein stukje stof op een onopvallende plek.

5. Ruwe oppervlakken

Beton, stenen zonder bescherming en ruw houden zijn ook geen fan van allesreiniger. Deze oppervlakken kunnen verkleuren of aangetast raken. Je kunt deze het beste ‘gewoon’ schoonmaken met water, of ga voor een product dat de fabrikant aanraadt.

6. Luxe oppervlakken

Heb jij speciale of dure materialen in huis, zoals marmer of koper? Ga er dan voorzichtig mee om. Allesreiniger is ook hier niet altijd de beste keuze bij het schoonmaken. Ook hier kun je beter een reiniger kiezen die is aangepast op het materiaal. Probeer het middel wederom eerst op een onopvallende plek uit voor de zekerheid.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock