Schoonheidsslaapje: deze producten zijn perfect voor een fijne nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je huid.

schoonheidsslaapje

Een goede nachtrust is super belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Marie Claire's beauty director, Marjolein Vermeij, geeft advies.

Slapen maakt mooi

"Ik hoef er geen wetenschappelijke onderzoeken bij te halen die zeggen dat een goede nachtrust goed voor je gezondheid en huid is, want we hebben ’t allemaal wel eens ondervonden. Slecht geslapen? Enter wallen en lijntjes rond je ogen. Weekend laat naar bed? Bye glow, hallo doffe teint.

Bij slaaptekort is de concentratie van het stresshormoon cortisol te hoog. Dat kan zorgen voor oneffenheden en het remt de huideigen productie van hyaluronzuur. Slaaphormoon melatonine zorgt ervoor dat je in slaap valt, maar regelt ook het nachtelijke herstel van je huid en de aanmaak van collageen. Conclusie: slapen maakt mooi."

Tips

"Geen wonder dus dat het onder beautymerken een trend is om ervoor te zorgen dat je van slapen nóg mooier wordt. Zo zou je van slapen op je buik je meer rimpels krijgen (ik, buikslaper in hart en nieren, baal hiervan), daarom bestaan er kussens die je dwingen op je rug te slapen – al gaat dat me wat ver.

Maar how about een satijnen kussensloop: zachter voor je huid dan linnen of katoen. Of douchegel met rustgevende kamille en vetiver? En het zal wel tussen m’n oren zitten, maar ik slaap echt het lekkerst onder beddengoed van Crisp Sheets – wat mij betreft de investering waard. Nog een tip: pillow spray met de geur van lavendel helpt je ontspannen. En voor als je een korte nacht voor de boeg hebt: smeer eens een nachtmasker op in plaats van een nachtcrème, voor een overnight hydratatieboost. Sleep tight!"

10 musthaves

1. Crisp Sheets

2. Pyjama van Love Stories Intimates

3. Pixi Overnight Glow Serum

4. Nachtmasker van Sisley

5. Satijnen kussensloop

6. Linnen mist

7. Deep sleep showergel

8. Glowy skin

8. Re-charge van Clarins

9. Slaapmasker

10. Fluffy sloffen

Beauty
  • Marjolein Vermeij
  • iStock, Instagram