Do’s en don’ts voor make-up op de werkvloer

Yay voor rode lippenstift!

Lees ook

Draag je graag een make-upje op je werk? Dit kun je beter wel én niet doen.

Don’t: Uitgebreid je make-up aanbrengen

Met even snel je lipstick of poeder aanbrengen is niks mis. Maar onder het oog van je baas je volledige make-uproutine afwerken is wat minder slim. Druk daarom ’s ochtends wat minder vaak op de snooze button zodat je meer tijd hebt om je thuis op te maken. Neem vervolgens alleen de essentials mee; een lipstick, matterende poeder en eventueel nog een concealer.

Do: Een power lipstick dragen tijdens een presentatie
Heb je een belangrijke presentatie voor de boeg? Ga voor een felle lipkleur zoals knalrood of een donkere bessenkleur. Met een knallende tint op je lippen creëer je een krachtige, zelfverzekerde look en zorg je ervoor dat je de aandacht van collega’s naar je toe trekt.

Don’t: Vaak je make-up checken 

Welk beroep je ook hebt; je baas wordt er niet blij van als je constant je make-up checkt. Stop je spiegeltje dan ook in je tas en beperk je touch-ups tot een of twee keer per dag – en dan alleen in het toilet. Maar no worries: zo af en toe jezelf stiekem checken in het beeldscherm van je computer doen we allemaal..

Don’t: Teveel glitters en metallics gebruiken

Do we need to say more? Glitters en metallics kun je op werkdagen beter links laten liggen.

Do: Je wenkbrauwen aanzetten
Wenkbrauwen vormen je gezicht en zijn dan ook onmisbaar bij je dagelijkse look. Teken ze een beetje bij en vul ze in met een poeder om zo een krachtige en vrouwelijke look tevoorschijn te toveren.

Don’t: Lipgloss gebruiken
Lipgloss valt in de categorie: leuk in de kroeg, maar niet op je werk. Even tot vrijdagavond bewaren dus!

Bewezen: deze kledingstukken zijn not done voor kantoor

Bron: PopSugar | Beeld iStock

Laatste nieuws

Zie ook