Dankzij dit simpele trucje lijkt je weekend langer

Dit hadden we veel eerder moeten weten!

Lees ook

Een weekend echt langer maken kan natuurlijk alleen door een extra vrije dag op te nemen. Helaas is dat niet altijd mogelijk en juist dan zou je creatief met je tijd om moeten gaan, aldus auteur David Eagleman. Volgens hem kunnen we ons weekend namelijk gevoelsmatig wél langer maken.

Vast ritme

Vrijdag na je werk ga je borrelen, zaterdagmiddag lunchen met vriendinnen, ’s avonds heb je een feestje en zondag is het tijd voor familie. Herkenbaar? Als jouw weekend verloopt volgens een vast ritme, is dat waar het misgaat. David Eagleman – schrijver van het boek The Brain: The Story of You – adviseert om je weekend eens heel anders in te richten; die simpele tip zou er volgens hem voor zorgen dat het minder snel voorbij vliegt.

Lang leven het weekend

Het zit ‘m volgens Eagleman in de kleine dingen. Zo betekent het niet dat je niet meer kunt gaan lunchen op de zaterdagmiddag, maar het uitproberen van een nieuwe hotspot zou al wonderen doen. Of blijf voor de verandering eens een avond thuis in plaats van dat je naar een feestje gaat. Deze kleine aanpassingen zullen je rust én het gevoel geven dat die twee dagen veel langer hebben geduurd. En wie wil dat nu niet?

Lees ook: Waarom elk weekend drie dagen zou moeten duren

Bron: PureWow | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook