Succesvol zijn in het leven? Deze kleuren zou je moeten dragen

Déze vier tinten moet je aan je garderobe toevoegen.

Lees ook

Voor een sollicitatiegesprek trek jij je beste pakje uit de kast, maar hoe ziet die outfit eruit?

Shakaila Forbes-Bell, founder en hoofdredacteur van The Psychology of Fashion, legt uit dat je kleding een grote rol speelt tijdens de fractie van een seconde waarin een eerste oordeel over je geveld wordt. “Je kleding spreekt voor je.” Wat je aantrekt is belangrijk, maar welke kleur je aantrekt is nog veel belangrijker, als we Shakaila mogen geloven. “De kleur van kleding heeft een grote invloed op het uitlokken van bepaald psychologisch gedrag.” Welke vier kleuren je direct aan je garderobe toe zou moeten voegen? Deze:

Rood

Geen enkele kleur krijgt zo veel aandacht van het brein als rood. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zowel rode kleding als rode lipstick ervoor zorgt dat je meer aandacht krijgt. Uit één onderzoek blijkt zelfs dat serveersters gekleed in rood meer fooi krijgen.

Zwart

Waarschijnlijk trek je al vaak een zwarte outfit uit de kast, want eigenlijk kun je hiermee de plank haast niet misslaan. Zwart wordt geassocieerd met kracht en sterkte, en dat is precies wat je nodig hebt tijdens een sollicitatiegesprek, toch? Uit onderzoek is gebleken dat sollicitanten in zwarte kleding meer kans maken dan mensen in lichte kleding.

Blauw

Deze koninklijke kleur wordt geassocieerd met kalmte, zekerheid, comfort en vriendelijkheid. Het zorgt voor een positieve vibe, en uit onderzoek van Fraser and Banks blijkt dat blauw wordt gelinkt aan competentie, intelligentie, vertrouwen en efficiëntie.

Roze

Je denkt misschien niet direct aan kracht bij deze lieflijke kleur, maar think again. Uit onderzoek door Veronika Koller blijkt dat de kleur roze steeds vaker wordt geassocieerd met zelfstandigheid en feminisme. Een compleet roze outfit is misschien wat veel, maar een splash of pink zal power en progressiviteit aan je voorkomen toevoegen.

Dit zou je op je cv moeten zetten als je meer wil verdienen >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook