Fitgirl photoshopt eigen body om te laten zien hoe onrealistisch foto’s zijn

“Ik vind het geweldig wat je doet, vooral voor jongere meisjes en jongens”, aldus een van haar volgers.

Lees ook

Onlangs deelde model Iskra Lawrence bewerkte foto’s van zichzelf om in kaart te brengen wat Photoshop kan doen met de realiteit. We denken ‘perfecte’ lichamen te zien in reclamecampagnes en op Instagram, maar niets blijkt minder waar; ze zijn allemaal bewerkt.

Ook fitgirl en psychologe Stacey Lee wil het effect van fotobewerking in beeld brengen om te bewijzen dat we niet altijd moeten geloven wat we zien. “We worden iedere dag blootgesteld aan foto’s die niet realistisch zijn. Zelfs kleine aanpassingen ikunnen al een verschil maken”, aldus Stacey. “Eigenlijk zegt het dat je niet genoeg bent en ook nooit zal zijn.”

Zodra ze stopte met het volgen van Instagram-accounts waarbij overduidelijk Photoshop werd gebruikt, kreeg haar zelfbeeld een enorme boost. Dit gevoel wil ze ook haar volgers meegeven met de bewerkte en onbewerkte foto’s van zichzelf. En het wordt goed ontvangen: “Je hebt er hard voor gewerkt, just rock it!”, schrijft iemand. Een ander vult aan: “Ik vind het geweldig wat je doet, vooral voor jongere meisjes en jongens.”

Deze dingen moet je eten voor het slapen tegen stress >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook