In deze maanden gaan de meeste koppels uit elkaar

En dit zou de oorzaak ervan zijn.

Lees ook

Ook het aantal scheidingen kent pieken en dalen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de meeste mensen in maart en augustus uit elkaar gaan. Onderzoekers van de universiteit van Washington keken veertien jaar lang naar alle scheidingen in de staat Washington. En ze zagen een duidelijk patroon.

De meeste scheidingen zijn in maart en augustus. In de andere maanden gaan veel minder koppels uit elkaar. De pieken hebben volgens de onderzoekers te maken met de vakantie. Ook psychologe Roos Woltering stemt daarmee in: “Samen op vakantie gaan is de ultieme relatietest, niet iedereen komt daar heelhuids uit.” Op zo’n vakantie worden er ook vaak nieuwe liefdes ontdekt, want niets is zo leuk als een zomerliefde. “In de vakantie ga je samen weg en dat kan fantastisch zijn. Je gaat heel intensief met elkaar om, maar dat kan ook negatief uitpakken. Dan ga je je bezinnen, is dit de persoon waarmee ik verder wil?” En in de zomer voelen we ons inderdaad beter, aldus Woltering. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D en dat zorgt weer voor endorfine, het zogenoemde gelukshormoon. “Je zit lekkerder in je vel, je kijkt meer rond en het voelt alsof je lekkerder in de markt ligt.”

De vakantie kan je relatie ook verergeren, stellen de onderzoekers. De vakantiestress of het geforceerd gezellig doen brengen een breuk dan juist dichterbij. De koppels die in maart scheiden hebben meestal de feestdagen niet overleefd, de scheidingen in augustus hebben te maken met de zomervakantie.

Onthuld: de meest voorkomende ergernissen in relaties >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook