Het geheim voor een gelukkige relatie zal je verbazen

Doen jullie het vaak genoeg?

Samen een nieuwe hobby vinden, samen uiteten gaan en samen avondjes uit: je zou zeggen dat het essentiële dingen zijn die je relatie nodig heeft. Toch is het niet het geheim voor een gelukkige relatie, als we onderzoekers mogen geloven. Het zou juist gaan om de tijd die je apart van elkaar doorbrengt.

Uit een onderzoek van TeamSport – waar 1.000 Britten aan meededen – blijkt dat genoeg tijd doorbrengen met vrienden cruciaal is voor een gelukkige relatie. Echter zou het niet bovenaan ons prioriteitenlijstje staan: minder dan een derde van de ondervraagden doet genoeg leuke dingen met vrienden waardoor hun relatie versterkt. Wat opvallend is, is dat meer mannen toegeven dat er ruzies ontstaan door te veel tijd met hun partner door te brengen.

“Apart van elkaar tijd doorbrengen is even belangrijk als samen leuke dingen doen”, aldus dating coach Suzie Parkus. “Een relatie betekent niet dat je onafscheidelijk hoeft te zijn. De test van een gelukkige relatie is juist dat je in staat bent om niet continu samen hoeft te zijn en er toch niets verandert.” Psychotherapeut Hilda Burke is het eens met Suzie. “Geen relatie is perfect maar in het belang van de ontwikkeling van individuen is het belangrijk dat we de vriendschappen en individuele hobby’s van onze partners respecteren.” Zij adviseert koppels om minstens één keer per week vrienden te zien of iets voor zichzelf te doen. “Dit is immers waar je in eerste instantie voor bent gevallen.”

Science says: waarom zo veel koppels uit elkaar gaan in het voorjaar >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws