Waarom je champagne beter buiten de koelkast bewaart

En dít is de plek waar je 'm wel zou moeten bewaren.

Lees ook

Of je nu wil vieren dat je een nieuwe baan hebt of gewoon wil genieten van het mooie weer: champagne is altijd een goed idee. Grote kans dat jij de fles voordat je ‘m ontkurkt in de koelkast hebt liggen, maar dat schijnt een minder goed idee te zijn.

Marie-Christine Osselin van Moët & Chandon legt uit aan The Huffington Post dat er geen probleem is als jij je champagne na aankoop binnen maximaal vier dagen na aankoop opdrinkt. “Dan kun je ‘m prima in de koelkast bewaren. Maar houd het op die paar dagen, want anders verandert de smaak. Laat je hem wekenlang in de koelkast staan, dan zal de kurk uitdrogen omdat hij niet aan vocht wordt blootgesteld. Een uitgedroogde kurk zorgt ervoor dat de kurk iets losser komt te zitten en de champagne of cava gaat oxideren, waardoor de aroma’s veranderen.”

Volgens de wijnkenner kun je mousserende wijnen beter op een koele, donkere plek bewaren met een constante temperatuur. In een kelder, bijvoorbeeld. Zet ‘m een paar uur voordat je ‘m gaat drinken in de koelkast om de fles extra te koelen. Minder tijd? Dan kun je volgens Marie-Christine het beste de fles in een emmer ijswater zetten. Na zo’n twintig minuten is-ie dan koud genoeg om te drinken. Cheers!

Hier krijg je betaald om te reizen en wijn te drinken >

Bron: The Huffington Post | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook