Val je echt af van warm water met citroen?

Wist jij dit al?

Lees ook

Celebs als Gwyneth Paltrow zweren erbij: een glas warm water met citroen zodra ze opstaan. Veel mensen denken dat dit is om te hydrateren en gewicht te verliezen. Het eerste is waar, het laatste valt te betwisten. Volgens experts is het namelijk niet helemaal waar dat je ervan afvalt. 

“Warm water met citroen zal er niet voor zorgen dat je afvalt”, verklaart Alissa Rumsey, voedingsdeskundige van de Academy of Nutrition and Dietetics. Natuurlijk is het beter dan frisdrank en in dat opzicht zou je dus ook af kunnen vallen omdat je minder calorieën binnen krijgt.” Maar daar is nog lang niet alles mee gezegd. 

“Het drinken van water (met of zonder citroen) helpt om je spijsvertering op gang te brengen en op peil te houden. Wie niet van gewoon water houdt, zou inderdaad citroen toe kunnen voegen zodat er een lekker smaakje aan het water komt.” Daarnaast bevat citroen veel vitamine C, dat op zijn beurt weer goed is voor onder andere de weerstand. “Op korte termijn kan het zorgen dat je geen opgeblazen buik krijgt. Als je vaak last hebt van een opgezette buik, kun je echter beter iets aan je voeding doen dan water met citroen te drinken. Je zou meer vezels moeten eten, goed moeten kauwen, door een rietje kunnen drinken en minder zout moeten gebruiken.”

Kortom: water met citroen is gezond, maar helpt op zich niet bij het afvallen. 

Wees gewaarschuwd: bestel nooit een drankje met citroen buiten de deur >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook