Dit zijn de grootste wenkbrauwfouten die je kunt maken

Guilty?

Bij je dagelijkse beautyroutine doe je hoogstwaarschijnlijk wel iets aan je gezicht, ogen en lippen. Ook je wenkbrauwen worden niet overgeslagen, maar daarbij maken we behoorlijk wat fouten. Ons Britse zusje somt er een aantal op en wij kunnen ze je natuurlijk niet onthouden.

1/ Verkeerde kleur
Eén van de meest voorkomende fouten is de verkeerde kleur make-up. Veel mensen kiezen een te donkere kleur voor hun wenkbrauwen, Je zou tot twee tinten lichter moeten kiezen dan jouw natuurlijke wenkbrauwkleur. Dit zorgt ervoor dat je je eigen wenkbrauwen kunt aanzetten en versterken, zonder dat je ze te heftig inkleurt.

2/ Twee identieke wenkbrauwen
Keep in mind: je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. Het is zeldzaam dat je wenkbrauwen identiek zijn, dus ga ze nou niet met make-up exact hetzelfde tekenen. Pas bovendien op met je pincet; ook dan wil je niet bij de ene wenkbrauw te veel haar weghalen zodat-ie meer op de andere gaat lijken.

3/ Te heftig aanzetten
Als je een wenkbrauwpotlood of -poeder gebruikt, moet je er rekening mee houden dat je het na het aanzetten een beetje moet vervagen met een borsteltje. Zo creëer je een zachtere look en ziet het er natuurlijker uit.

4/ Pluk, pluk, pluk
Nog een veelgemaakte fout is het overepileren van je wenkbrauwen. Te veel haartjes weghalen is ontzettend zonde. Ga een keer naar een wenkbrauwspecialist en laat ze in shape brengen. Daarna is het makkelijker om ze zelf bij te houden.

5/ Te kort
Soms kunnen de haren van je wenkbrauwen langer zijn dan je wilt, en besluit je ze een beetje bij te knippen. Dit kun je echt beter door een professional laten doen, want zo’n secuur werkje kan snel misgaan als je in spiegelbeeld moet werken. Vergeet bovendien niet dat je ook producten als wenkbrauwgel hebt om de boogjes in model te brengen en lange haren in toom te houden.

Lees ook: Zien: deze wenkbrauwtrend neemt Instagram over

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws