Dit moet je aan je smoothie toevoegen om af te vallen

Enne, één eetlepel is al genoeg!

Lees ook

Smoothies zijn een goed, gezond en lekker ontbijt, maar vloeibare maaltijden vullen vaak minder goed dan je wilt. Hierdoor krijg je snel weer trek en grijp je al snel naar lekkere tussendoortjes. De oplossing? Voeg een extra ingrediënt toe aan je morning smoothie om de honger te stillen en zelfs gewicht te verliezen.

Vezels zorgen ervoor dat je vloeibare ontbijt beter vult; één eetlepel lijnzaad in je smoothie is al genoeg. Dit komt neer op maar 37 calorieën extra, twee gram vezels en drie gram vet. Je kunt ook aan andere vezelrijke zaden denken, zoals chia. Het is wel het lekkerst als je de zaden pas toevoegt aan je smoothie vlak voor je ‘m gaat opdrinken.

Hoe het werkt

Het lijnzaad (of chia) zet zich uit zodra het nat wordt, waardoor je buik voller zit en het langer duurt voordat alles verteerd is. Op deze manier heb je geen trek tot lunchtijd, terwijl je normaal nog snel een snack tussendoor neemt. Door het skippen van die plusminus 150 calorieën per dag, verlies je al gewicht. En dat met een lekkere smoothie!

Altijd honger? Dit onverwachte ingrediënt kan de oorzaak zijn >

Bron: Popsugar | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook