Waarom je nooit muesli moet eten uit een ronde kom

Wist jij dit?

Lees ook

Als jij ’s ochtends van je bed naar de keuken strompelt om je ontbijt klaar te maken, kijk je vast niet heel kritisch naar de vorm van de kom waaruit jij je muesli gaat eten. Toch zou je dat wel moeten doen, pleit neurowetenschapper Jennifer Newson. Muesli uit een ronde kom zou namelijk een stuk minder lekker smaken dan uit een vierkant bakje.

In opdracht van ontbijtgranenproducent Special K onderzocht de neurowetenschapper een groep van 78 vrouwen in de leeftijd van achttien en 65 jaar. Aan hen werd gevraagd om twee ochtenden te komen ontbijten en of de manier van eten invloed had op het energieniveau en hoe voel iemand zat. Wat bleek? Deelnemers die uit een ronde kom aten, voelden zich na het ontbijt minder verzadigd dan vrouwen die uit een vierkante kom aten. “De gesprekken achteraf tonen aan dat dit komt doordat we vaak eten met onze ogen”, legt Jennifer uit. “De ontbijtgranen zien er doorgaans aantrekkelijker uit in een vierkante kom en daarom vinden de proefpersonen het ontbijt lekkerder en voedzamer.”

Niet alleen de vorm van de kom blijkt invloed te hebben op de smaak van het ontbijt, ook zou muesli beter smaken als je het staand opeet. “Op die manier schatten de vrouwen hun ontbijtgranen gezonder in.” Dit zou volgens de onderzoekster te maken hebben met mindful eten. Wat denk jij?

Dit kan er met je lichaam gebeuren wanneer je stopt met zuivel >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook