Onthuld: in deze fase van je relatie heb je de beste en meeste sex

Gaat het bij jullie nóg beter worden of zijn jullie deze fase al voorbij?

Lees ook

In het beginstadium van je relatie duik je waarschijnlijk het liefst op ieder mogelijk moment tussen de lakens met je vriend. Of je dan ook de beste sex zult hebben van jullie hele relatie? Dat niet, zo schrijft GraziaVolgens een onderzoek aan de Ludwig Maximilian Universiteit moet je alles vergeten wat je tot nu toe dacht over de welbekende ‘beste sex’ aan het begin van je relatie. 

Voor dit onderzoek is aan 3.000 mensen tussen de 25 en 41 jaar gevraagd wanneer zij de beste seks hebben (gehad) in hun relatie. Hieruit bleek dat er een piek is als het aankomt op tevredenheid in het seksleven van koppels op het moment dat ze één jaar samen zijn. Daarna begint de tevredenheid te dalen. 

Volgens de onderzoekers zijn de stellen pas na een jaar écht goed op de hoogte van elkaars seksuele voorkeuren en verlangens. Pas dan hebben ze het idee dat ze met hun skills de ander een plezier doen. Een ander leuk feitje: het krijgen van kinderen zou geen nadelig effect op het seksleven van de ouders hebben; koppels die vaak ruzie hebben zijn het minst tevreden over hun seksleven.

Science says: dit is het ‘perfecte’ aantal bedpartners >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook