Science says: de beste manier om over een break-up heen te komen

Te mooi om waar te zijn?

Lees ook

Ook al zag je het al even aankomen; het einde van een relatie is nooit leuk. Het kan daarom ook best lastig zijn om erover heen te komen, want is daar nu eigenlijk wel een juiste manier voor? Volgens Amerikaanse onderzoekers wel, en dat zou allemaal te maken hebben met je mindset.

Onderzoekers van de University of Colorado Boulder nam een groep van veertig deelnemers die net waren gedumpt. Zij werden gevraagd om te vertellen over hun break-up, in twee fases met daartussen dus een pauze. De helft van de groep werd in de pauze verteld dat zij een spray toegediend kregen om de emotionele pijn te onderdrukken; de andere helft wist dat het een placebo was. Wat bleek? Degenen die geloofden dat de spray werkte tegen de pijn, zouden minder emotioneel zijn in de tweede fase van het onderzoek. Hun brein reageerde dan ook anders wanneer ze weer moesten praten over het einde van hun relatie.

Conclusie van het onderzoeksteam? We zouden vooral moeten denken dat we eroverheen zijn en onszelf moeten overtuigen van dit gevoel. Dat zou de pijn kunnen onderdrukken en ervoor zorgen dat je er sneller klaar mee bent. Te mooi om waar te zijn?

Doet jouw vriend deze sport? Dan is de kans op vreemdgaan groter >

Bron: Hello Giggles | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook