Met collega’s praten over je salaris: do or don’t?

Hoe denk jij hierover?

Lees ook

Hoe goed je ook bevriend bent met je collega’s, het voelt altijd een beetje not done om naar iemands salaris te vragen. Terwijl de één er open over is, laat de ander er liever niets over los. Maar zouden we er nu eigenlijk wel of niet moeilijk over moeten doen?

Marie Claire UK vroeg twee vrouwen naar hun standpunten. Digital Features Editor Delphine Chui is vóór het praten over salaris, Entertainment Editor Lucy Pavia is tegen. Wat hun redenen zijn, lees je hieronder.

Waarom we wél over geld zouden moeten praten, volgens Delphine Chui

“Ik denk dat het heel gezond is om er met anderen over te praten omdat je zo beter begrijpt wat je zou moeten verdienen en waar je naar moet streven”, begint Delphine. “Het zal geen comfortabele situatie zijn om erover te praten en misschien ook niet om te weten hoeveel iedereen verdient als jij zelf tot de minder hoog scorende behoort, maar je gaat je wel afvragen waaróm dat zo is. Je moet ook bedenken dat het soms niet te maken heeft met betere skills maar met hoelang diegene al bij het bedrijf werkt. Ik zeg niet dat je jouw salaris aan de grote klok moet hangen, maar als iemand ernaar vraagt zouden we niet ongemakkelijk van onderwerp moeten veranderen.” Volgens Delphine zouden bedrijven de criteria voor een hoger salaris intern bekend moeten maken zodat mensen weten wat ze kunnen doen om een stapje hogerop te komen. Dat zou ze bovendien productiever maken.

Waarom we niét over salaris zouden moeten praten, volgens Lucy Pavia

Volgens Lucy is het onderhandelen met je baas over een gepast salaris meer dan normaal. Maar erachter willen komen wat je collega’s verdienen zal alleen maar wrok veroorzaken. “Een tijdje terug ontdekte een vriendin van mij dat haar collega meer verdiende. Dit zorgde ervoor dat haar motivatie verdween en dat hun dynamiek minder goed werd. Ik snap het argument dat iedereens salaris openbaar zou moeten zijn, zodat we gelijkere inkomsten hebben, maar ik denk niet dat jezelf vergelijken met je collega’s de juiste manier is om dat voor elkaar te krijgen. Er zal altijd één persoon zijn die zich achteraf slechter voelt.”

Psycholoog Ross Taylor is van mening dat praten over geld mensen uit elkaar kan drijven en zelfs voor vijanden kan zorgen. “Het gaat vaak niet eens om het geld maar om wat het symboliseert, namelijk succes. Als je ontdekt dat iemand hetzelfde werk doet en twee keer zoveel verdient, dan is het logisch dat je teleurgesteld bent. Toch zou de gevoeligheid van het onderwerp er niet voor moeten zorgen dat we er helemaal niet over praten. Als bedrijven hun werknemers verschillend uitbetalen, zouden ze open moeten zijn over waarom ze dat doen.”

Hoe denk jij hierover?

‘Dankzij een stressvolle baan leef je langer’ >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook