Met deze tip lukt het wél om elke maand te sparen

Zonder dat je het echt doorhebt.

Lees ook

We nemen ons iedere maand weer voor om te sparen, maar negen van de tien keer mislukt het om het gewenste bedrag opzij te zetten. Je band was lek, je was even vergeten dat je moeder jarig was en je kwam die droomtas tegen die je natuurlijk móest kopen. Afijn, je kent het wel. Maar met deze tips lukt het aankomende maand wél om geld op je spaarrekening te zetten. No excuses.

Wat je als eerste in je hoofd moet houden, is dat je niet iedere maand 200 euro hoeft te sparen. Zet je een bedrag van 50 euro opzij, dan mag je ook best trots zijn. Het is wel goed om een minimum bedrag af te spreken met jezelf, zodat je niet steeds maar een tientje opzij zet. En alles wat je bovenop dat afgesproken maandbedrag kunt sparen, is mooi meegenomen. Zo zorg je ervoor dat sparen leuk blijft en dat je het volhoudt.

Aan Het Laatste Nieuws onthult expert Saskia Scheerlinck haar grootste bespaartip, waarmee je spaart zonder dat je echt geld mist. Ze adviseert om een jaaroverzicht te maken en per maand op te schrijven hoeveel je uitgeeft. Zo kun je in één oogopslag zien in welke maanden je het meest geld nodig hebt; en als je weet wat de dure momenten van het jaar zijn, kun je je voorbereiden en geld opzij zetten. Gevolg: je kunt tijdens die dure maanden gewoon blijven sparen.

Daarnaast kun je met zo’n overzicht zien waar je geld precies naartoe gaat en kun je ervoor kiezen te besparen op de kleine, onnodige uitgaven. Want móet je nu echt dagelijks een kop koffie halen op het station?

Dít is het bedrag dat je volgens experts zou moeten hebben gespaard op je 30e >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook