3 x tips om de beste LinkedIn-foto te maken

Zo wordt de kans op een jouw droombaan nóg groter!

Lees ook

Een up-to-date LinkedIn-profiel is minstens zo belangrijk als een goed cv; potentiële werkgevers struinen social media af op zoek naar nieuw personeel en kunnen daarbij zomaar bij jou terechtkomen.

Niet alleen de informatie die er te lezen valt is van belang, ook je profielfoto moet representatief zijn. Hoe je het beste een geschikte foto kunt kiezen of maken voor je LinkedIn-profiel? Lees en leer:

1/ Laat zien wie je bent

Zorg dat je foto matcht met je persoonlijkheid, want niets is vervelender dan niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek omdat je niet sympathiek op je profielfoto staat. Je foto zegt veel over wie je bent als persoon.

2/ Geen foute foto’s

En daarmee bedoelen we: kies alleen professionele foto’s. Je gebruikt LinkedIn immers om een netwerk op te bouwen voor je carrière, niet om je vakantiekiekjes te delen met vrienden. Kies voor een professionele setting en zorg voor een neutrale achtergrond. Je hoeft daarvoor geen professionele fotograaf in te huren, maar zorg wel dat je een foto maakt in goed licht.

3/ Kijk in de camera

Een goede foto waarop je recht in de camera kijkt, schept vertrouwen. Daarnaast helpt een vriendelijke lach. Zorg ervoor dat je herkenbaar bent en er niet anders uitziet dan in het echt (niet stiekem photoshoppen, dus!).

Deze tien eigenschappen moet je van je LinkedIn schrappen >

Bron: LinkedIn | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook