Lizzie Steele: "Na 2,5 uur op mijn nieuwe job nam ik ontslag"

“Vandaag begon ik om 08.30 uur aan mijn nieuwe baan, om 10.45 uur stond ik weer buiten."

Lizzie Steele: "Na 2,5 uur op mijn nieuwe job nam ik ontslag"

Een eerste werkdag is altijd spannend. Zo weet je van tevoren nooit hoe jouw nieuwe collega’s je zullen ontvangen, wat er van je verwacht wordt en in welke outfit je het beste op je nieuwe werk kunt verschijnen. Ook Lizzie Steele voelde deze stress op haar eerste dag. Het was zelfs zo heftig dat ze na 2,5 uur alweer ontslag nam; ze kreeg een paniekaanval.

Niet de eerste keer

“Vandaag begon ik om 08.30 uur aan mijn nieuwe baan”, vertelt Lizzie aan Marie Claire UK. “Om 10.45 uur verliet ik mijn nieuwe werkplek weer. Nog geen tien minuten later was ik bij mijn moeder thuis en huilde ik een uur en 34 minuten. Om 12.26 uur e-mailde ik mijn werkgever om mijn ontslag in te dienen. Geloof het of niet, maar dit was niet de eerste keer dat ik dit heb gedaan en ook niet de tweede. Maar liefst drie keer kapte ik na een paar uur mijn eerste werkdag af om ontslag te nemen.”

Lastig uit te leggen

Van mensen om zich heen krijgt Lizzie iedere keer weer dezelfde reacties en blikken. “Ze reageren geschokt en het is moeilijk uit te leggen hoe ik me voel, ook doordat ik het zelf niet goed weet. Daarnaast is het lastig uit te leggen dat ik had gehoopt dat het anders was afgelopen, terwijl ik zelf degene ben die het veroorzaakt.”

Ze is al naar de dokter geweest met haar probleem, voor het eerst op haar twintigste. “Voordat de dokter suggereerde dat ik een angststoornis had, had ik geen idee dat mijn probleem een naam had”, aldus Lizzie. “Ik dacht dat het normaal was om naar bed te gaan en een uur later wakker te worden, badend in het zweet en met mijn hart in mijn keel.”

Paniek

“Het is normaal om nerveus te zijn op je eerste nieuwe werkdag. Maar het is niet normaal dat je het gevoel hebt dat je niet meer kan ademen, dat de muren dichterbij komen en dat je begint te huilen”. Tot op de dag van vandaag heeft Lizzie last van haar paniekaanvallen. “Ik heb geprobeerd het te verslaan en erboven te staan; ik heb geprobeerd het te accepteren. Maar vandaag had het me opnieuw te pakken en stopte ik met mijn nieuwe baan na twee uur en een kwartier.”

Lees ook: Dankzij deze truc worden je e-mails sneller beantwoord

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty Images