Zo worden je middagen net zo productief als de ochtenden

After-lunch dip?

Lees ook

Hoewel maandagen er altijd inhakken, ben je waarschijnlijk in de ochtenden alsnog vaak productiever dan in de middag. Na de lunch zit je met een after-lunch dip waar je niet altijd meer uitkomt, en niets is vervelender voor je productiviteit dan dat. Met deze tips wordt je middag even productief als de ochtenden:

1/ Eet gezond

Besluit je samen met collega’s buiten de deur te lunchen om de dag te breken? Kies dan niet voor een heftige maaltijd zoals een hamburger met friet. Het ligt zo zwaar op de maag dat een after-lunch dip haast niet te vermijden is. Uit onderzoek blijkt echt dat je het beste noten, fruit en groente kunt eten en dat je productiviteit daardoor zelfs een boost krijgt.

2/ Luister naar je favoriete nummers

Maar wel op het juiste moment. Is jouw concentratie ver te zoeken en kun jij alle nummers van Beyoncé meezingen? Dan is het misschien niet zo’n goed idee om haar muziek op te zetten; hierdoor raak je nog meer afgeleid omdat je automatisch focust op de tekst van het liedje. Luister liever vlak voordat je weer aan het werk moet (dus in je pauze) naar muziek van Queen Bey; dit zal ervoor zorgen dat je brein getriggerd wordt, zodat je later gefocust aan het werk kunt.

3/ Gebruik middagen voor vergaderingen

Als jouw concentratie en productiviteit ’s ochtends hoger is, is het verstandig om op dat dagdeel zoveel mogelijk klusjes af te krijgen waar jij je concentratie hard voor nodig hebt. Natuurlijk heb je ook je concentratie nodig tijdens vergaderingen, maar op een andere manier.

4/ Prioriteiten stellen

Wanneer is de deadline voor je ene opdracht en wanneer moet je een andere af hebben? Kijk goed welke belangrijker is en welke meer aandacht nodig heeft; die kun je beter ’s ochtends maken. De opdrachten die minder focus maar meer tijd vergen, kun je laten liggen voor de middag.

Van deze 5-uursregel word je supersuccesvol >

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook