Hoe bath bombs schadelijk kunnen zijn voor je vagina

Pas op!

Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren en iedereen raakt weleens in de verleiding om zo’n ding mee te nemen in bad. Bath bombs zijn hartstikke leuk en ontspannend, maar of je vagina er ook zo blij mee is? 

1/ Uren badderen kan zorgen voor blaasontsteking

Als jij tot rust komt door een uur in bad te liggen, is het niet verstandig om een geparfurmeerde bath bomb te gebruiken. Het warme water in combinatie met vuil én de parfums kan zorgen voor infecties als een nare blaasontsteking.

2/ Vaak geparfurmeerd en geverfd

Bath bombs zijn er in alle kleuren én geuren en soms zelfs met een vleugje glitter. Je vagina zal niet blij zijn met deze geur- en kleurstoffen, aangezien de pH-balans daardoor flink wordt aangetast. “Om irritatie te voorkomen en de pH-waardes van de vagina optimaal te houden, is het beter om geparfurmeerde zepen en douchegels te vermijden”, aldus Dr. Vanessa Mackay van de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. 

3/ Zelfs organic bath bombs kunnen schadelijk zijn

Je vagina is immers zeer gevoelig en de pH-balans is sneller verstoord dan je denkt. Dat betekent natuurlijk niet dat een lang bad en bath bombs per definitie schadelijk zijn, maar wees je bewust van de risico’s. Geniet, maar beware!

Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijd geen sex hebt >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws