Onderzoek: de gevaarlijkste plek om te veel vet te hebben

Had jij dit geraden?

Lees ook

We doen veel moeite om van overtollig vet af te komen, maar het is helaas niet altijd even makkelijk. Onderzoekers bekeken op welke plek je in elk geval het snelst van vet af moet proberen te komen, maar helaas is dit ook de moeilijkste plek om het weg te werken.                                                                                                                                                          

Buikvet zou je organen in de weg kunnen zitten en belangrijke lichaamsfuncties kunnen belemmeren, schrijft Marie Claire UK. Er zijn echter wel twee soorten (buik)vet, namelijk visceraal vet (de soort die je niet wilt) en onderhuids vet (de minder zorgwekkende variant). Het onderhuidse vet ligt direct onder de huid, visceraal vet zit dieper en wordt ook wel het niet-zichtbare vet genoemd. Deze soort kan gevaarlijk zijn voor de organen. Volgens Susan K. Fried – professor van de School of Medicine – is het vet rondom je middel vooral visceraal. Deze vetsoort kan leiden tot diabetes, een verhoogde bloeddruk en een hoog cholesterolniveau.

Gelukkig sluit de professor af met goed nieuws. “Als je wat vet op je billen of heupen hebt, wordt dit geassocieerd met een betere gezondheid”, zegt ze tegen NY Times. “Vrouwen zouden hier dus juist trots op moeten zijn. Het houdt ze immers gezond!”

Science says: mensen met deze namen zijn het fitst >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook