3 x carrièreswitches die je ook nog na je dertigste kunt maken

Begint je huidige baan te vervelen? Dan kun je je altijd nog laten omscholen tot deze 3 beroepen!

Begint je huidige baan te vervelen en ben je toe aan iets nieuws? Lifehack heeft de top 3 banen voor je geselecteerd waar je je altijd nog toe kan laten omscholen. Je bent immers nooit te oud om te leren! 

1/ Leraar 
Leraar worden op latere leeftijd heeft alleen maar voordelen. Je hebt een stuk meer levenservaring en ook op werkgebied ben je een professional geworden. Je kunt daarom op latere leeftijd als geen ander les geven over jouw vakgebied. Het enige wat je nog nodig hebt is een papiertje om les te geven, maar al met al is het een redelijk makkelijke carrièreswitch. 

2/ Freelancer 
Ben je het zat om voor een baas te werken en ben je toe aan wat meer afwisselend werk? Dan is freelancen misschien iets voor jou. Als ZZP’er regel jij je eigen opdrachten bij opdrachtgevers en kun je je eigen werktijden bepalen. Het geeft je erg veel vrijheid en vaak ook een goed salaris, mits je genoeg werk hebt. 

3/ Start met een social media carrière 
We brengen allemaal erg veel tijd door op social media. Soms zelf meer dan we eigenlijk zouden willen. Hoe mooi zou het dan zijn om je werk van social media te kunnen maken? Vandaag de dag is er veel vraag naar social mediaspecialisten en communicatie-adviseurs. Met dit soort banen kun je de hele dag op social media speuren en er ook nog eens je geld mee verdienen! Zo maak je van je hobby je werk. 

Lees ook: Marie Claire at Work: Mag het wat minder met die uitroeptekens?

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws