5 soorten vakanties die jij ooit moet hebben gedaan

Nummer 1 en 3 staan vást op jouw bucketlist!

Lees ook

Wat voor type vakantieganger ben jij? Ben je meer van de strandvakanties, campings of de stedentripjes? Speciaal voor jou selecteerden wij eens wat andere vakantiesoorten voor je, waarvan je nooit wist dat het iets voor jou zou kunnen zijn! En misschien boek jij gelijk wel een weekje weg vanmiddag.

1/ Een mini road trip

In de auto stappen en gewoon ergens heenrijden waar de zon schijnt. Een beter gevoel van vrijheid dan dat kun je je waarschijnlijk niet bedenken. Je hoeft dan niet meteen te denken aan een road trip door Amerika, maar ook voor een zachter budget is er voor ieder wat wils. Het zuiden van Nederland is al een goed begin! Of wat dacht je van Antwerpen of Parijs? 

2/ Reis alleen

Hoewel het misschien altijd een beetje eng en ongezellig voor je leek, blijkt alleen reizen toch heel leuk te zijn. Volgens iedereen die het al eens gedaan heeft zou het iets moeten zijn wat iedereen ooit in z’n leven gedaan moet hebben. Je hebt een totale vrijheid en bent van niemand afhankelijk; doen wat jij zelf wilt. Daarnaast sta je er meer voor open om mensen te ontmoeten en aan te spreken, en zul je meer betrokken zijn met de locale bevolking. 

3/ Boek een wellness retreat

Ben jij helemaal overwerkt en heb je echt even ontspanning nodig in de vorm van een vakantie? Dan is een wellness retreat misschien wel iets voor jou! Dit kan voor een weekendje, maar ook voor langere tijd. Laad even op met sauna’s, spa behandelingen en yoga workshops. Na deze dagen kun jij alles weer aan! 

4/ Op vakantie in eigen stad

Wie zegt dat jij weg moet om iets te beleven? Plan een vakantie in je eigen stad op dezelfde manier als toeristen het doen. Bezoek hot-spots, musea en ga lekker uiteten. Je ziet je eigen stad zo eens vanaf een andere kant.

5/ Plan een wandeltrip 

Heeft een actieve vakantie je voorkeur? Plan een wandeltrip! Er is niets saais aan een stevige hike over gebergten en door de jungles. 

Lees ook: 6 redenen waarom reizen goed is voor je carrière

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook