Het bannen van déze 8 dingen uit je leven maakt je succesvoller

En dat willen we toch allemaal?

Het bannen van déze 8 dingen uit je leven maakt je succesvoller

Veel mensen denken dat succes afhangt van intelligentie, doorzettingsvermogen, geld of geluk. En dat heeft er deels mee te maken, maar of je succesvol bent, kan ook aan iets heel anders liggen. Door deze acht dingen uit je leven te bannen, kun jij nóg succesvoller worden dan je al bent. Kom maar op met die promotie of die nieuwe job! 

1/ Stop met excuses verzinnen 

Succesvolle mensen geven hun familie, vrienden, baas of collega's niet de schuld wanneer iets hen niet lukt. Succesvolle mensen snappen dat alleen zíj verantwoordelijk zijn voor hun eigen succes. Liegen tegen jezelf houdt je alleen maar weg van het bereiken van je doelen. 

2/ Stop met perfectionistisch zijn

In sommige gevallen is perfectionisme een goede eigenschap, maar vaak is het gewoon zonde van je tijd. In plaats van je rot te voelen over fouten die je hebt gemaakt, kun je beter focussen op de doelen die je wilt bereiken. 

3/ Stop met angsten 

Om succesvoller te zijn moet je lef hebben, en je niet laten tegenhouden door je angsten. Je moet op mensen durven af te stappen, durven solliciteren naar je droombaan. Heb jij ooit een succesvol persoon gezien die niet met anderen durft te praten? Nee, want succesvolle mensen stappen over hun angsten heen. 

4/ Stop met over alles controle willen hebben 

De controle over alles willen hebben kan je behoorlijk in de weg zitten als je succesvoller wilt worden. Het geeft je veel meer stress dan nodig is en je raakt er gefrustreerd van. Probeer je wat minder druk te maken en puur te focussen op je doelen. 

5/ Stop met die inflexible houding

Je zult voor meer dingen moeten openstaan en niet alleen focussen op de dingen die er al zijn. Om succesvol te zijn moet je out of the box kunnen en willen denken. 

6/ Stop met het verlangen naar razendsnel succes 

Sommige mensen denken dat succesvolle types alles te danken hebben aan geluk of dat het ze zomaar aan is komen waaien. In werkelijkheid kost het tijd en toewijding om de top te bereiken. 

7/ Stop met foute en negatieve mensen om je heen

Als je jezelf met negatieve en pessimistische mensen omringt, zul je deze negatieve gedachtes binnen de kortste keren overnemen, en wordt je nooit succesvol. Als je jezelf omringt met positieve, ambitieuze en steunende mensen, zul je binnen no time hun gedachtegang en vibe overnemen en kun je het succes al ruiken. 

8/ Stop met "ja" te zeggen

Als je overal maar "ja" op zegt, terwijl je het eigenlijk niet eens wilt, zullen mensen binnen de kortste keren over je heenlopen en heb je kans dat iemand anders er straks met jouw droombaan vandoor gaat. Dit wil je natuurlijk niet, dus luister goed naar je gevoel en zeg alleen "ja" als je er helemaal achter staat. 

Lees ook: Fake Netflix email gaat internet rond en steelt jouw gegevens

Bron: Lifehack | Beeld: iStock