Deze twee vragen zorgen dat je een goede indruk maakt tijdens je sollicitatie

Vergeet ze niet te stellen!

Lees ook

Tijdens sollicitatiegesprekken doe jij je best om de vragen van de werkgever zo goed mogelijk te beantwoorden. Maar het betekent niet dat je alleen maar bezig moet zijn met het beantwoorden van zijn vragen, jij moet ook een vragenlijstje opstellen.

En er zijn twee vragen die je er sowieso op moet zetten om een goede indruk achter te laten bij het bedrijf waar jij wil werken. Pak je pen en papier er maar bij!

1/ Hoe ziet het bedrijf er binnen nu en een jaar uit? Van alle perspectieven, van het team tot het product?

Je leert op deze manier veel over het bedrijf en hun visie. Hiermee geef je de werkgever de kans om eens op een andere manier na te denken over z’n bedrijf, wedden dat-ie blij verrast is met je vraag? Daarnaast krijg jij een beeld van het bedrijf die je niet uit de vacature kan halen, én kun je bepalen of je zelf een goed gevoel hebt bij het bedrijf.

2/ Wat moet ik bereikt hebben in de eerste 90 tot 120 dagen om een goede aanwinst voor het bedrijf te zijn?

Je zal verbaasd zijn hoeveel werkgevers deze vraag niet kunnen beantwoorden. In eerste instantie is het bedrijf op zoek naar iemand die een vrije functie moet opvullen, maar je wil zelf wel meer dan een opvulling zijn toch? Bovendien is het goed om van tevoren kort te sluiten wat precies je werkzaamheden worden en wat de werkgever voor ogen heeft als hij je aanneemt. Dit zal teleurstellingen in de toekomst helpen voorkomen.

Als je deze struggles herkent, ben je superintelligent >

Bron: TIME | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook