Schokkend: vrouwen hebben vaker last van werkstress

En dít kun je ertegen doen.

Heb je het gevoel dat je toe bent aan een maandenlange vakantie en kom je moeilijk je werkdagen door? Je bent niet de enige, als je een vrouw bent tenminste.

Vrouwen zouden namelijk volgens recent onderzoek meer last hebben van bijvoorbeeld seksisme op de werkvloer en een goede balans vinden tussen werk en privé. Daardoor hebben ze meer kans op werkstress, wat kan leiden tot depressies. Daarnaast voelen we volgens Judith Mohring – psychiater bij Priory’s Wellbeing Centre – een constante druk om te presteren en ons te bewijzen.

Cijfers van Health and Safety Executive laten zien dat vrouwen in de leeftijd van 25 tot 54 meer werkstress voelen dan mannen; vrouwen in de leeftijd van 35 en 44 ervaren de meeste werkstress. Dit zou komen doordat ze meer zouden willen zorgen voor hun ouders of bijvoorbeeld hun kinderen naar het kinderdagverblijf moeten brengen.

De oplossing zou simpel zijn: werk vaker vanuit huis als dat mogelijk is. Zo krijg je een betere balans en het zorgt ervoor dat je (onbewust) een gevoel van vertrouwen krijgt wanneer je van je baas thuis mag werken. Stel het eens voor!

Deze nagellakkleuren vergroten je sollicitatiesucces >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws