Doet je vriend deze dingen? Dan is hij geen blijvertje

Helaas, maar waar.

Lees ook

Als je aan het daten bent met een leuke man, vraag jij je hoe dan ook weleens af hoe het verder zal gaan tussen jullie. Is hij even serieus als jij of ziet hij jou als ‘een leuk tussendoortje’? Er zijn een aantal dingen waaraan je kunt herkennen of hij een blijvertje is of niet, en dat heeft alles te maken met de dingen die hij doet (of juist niet). 

1. Hij stelt familiebezoekjes uit

De feestdagen komen eraan. Zijn jullie al maanden aan het daten maar hebben jullie nog totaal helemaal geen idee wat jullie plannen tijdens Kerstmis zijn? Gáán jullie het überhaupt wel samen vieren of ontwijkt hij het onderwerp zodra jij erover begint? Het is nu eenmaal een familieaangelegenheid, en als hij je niet mee wil nemen naar zijn familie en eigenlijk jouw ouders ook nog niet heeft ontmoet (en er totaal geen moeite voor doet), moet je misschien eens nadenken of hij wel wil dat jullie een diepere band krijgen.

2. Hij is geïnteresseerd, maar niet echt

Hij vraagt wel hoe jouw werkdag was maar als je uitgebreid verhaal doet over je baas die tegen je uitviel, haakt hij plotseling af. Op deze manier zijn jullie gesprekken wel leuk, maar blijven ze wat oppervlakkig. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij niet goed weet hoe hij moet reageren, maar het kan ook een teken zijn dat hij je wel interessant vindt maar niet genoeg.

3. Hij is niet zorgzaam

Als jij een klein griepje hebt, hoeft hij echt niet a la minute met een fruitmand op de stoep te staan. Maar het is wel fijn als hij zich bekommert om je en vraagt hoe het met je gaat. Ben je een avond gaan stappen met je vriendinnen? Dan is hij wel degene die zich de volgende ochtend moet afvragen of je veilig bent thuis gekomen, mocht hij nog niets van je gehoord hebben.

4. Zijn vrienden?

Als hij je écht leuk vindt, stelt hij je maar al te graag voor aan zijn vrienden. Zijn vrienden zijn als zijn familie en hun mening telt best zwaar. Ken jij zijn vrienden alleen uit verhalen en heb je hun gezichten alleen gezien op foto’s en Facebook? Als jullie al een tijdje met elkaar bezig zijn, zijn er echt wel mogelijkheden geweest om je mee te nemen naar een feestje of iets dergelijks. Als hij daarnaast ook nooit met jou mee wil naar feestjes binnen jouw kring, is het toch niet zo serieus als je hoopt.

5. Jij bent de initiatiefnemer

Ben jij altijd degene die voorstelt om leuke dingen te doen of om elkaar te zien? Als hij jou interessant genoeg vindt en zichzelf op de langeretermijn samen met jou ziet, zal jouw naam direct oppoppen in zijn hoofd als hij iets leuks voorbij ziet komen. Stelt hij echter nooit voor om iets leuks te doen samen en ziet hij jou eigenlijk alleen graag tussen de lakens? Dan weet je hoe laat het is.

Lees ook: Deze nationaliteiten zijn het aantrekkelijkst volgens mannen

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook