Boeken maar! Dit is de stedentrip-top 100 voor 2017

Je hebt nog een paar weken de tijd!

Lees ook

De wereld barst van de leuke steden en omdat het aanbod zo groot is, kan kiezen best lastig zijn – zeker als je wat verder kijkt dan de standaardbestemmingen.

Daarom onderzochten HomeToGo – de zoekmachine voor vakantiehuizen – en GoEuro – een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van hun reis – tweeduizend Europese steden aan de hand van vijf factoren: nachtleven, activiteiten, eten & drinken, overnachting en openbaar vervoer. Uit deze analyse kwam een top 100 van Europese steden die dit jaar nog op jouw short list moeten staan. 

In de categorie ‘activiteiten’ staat Londen op nummer één, met ontelbare musea en de beste winkelopties. Ben je juist op zoek naar een plek om te feesten? Dan is Berlijn je volgende stop; er zijn meer dan 500 plekken om uit te gaan en je vindt er clubs die 24 uur open zijn. Voor de goedkoopste overnachting vlieg je naar Kiev en het voordeligste openbaar vervoer is te vinden in Boekarest. Ga je voor het eten en drinken? Dan reis je naar Madrid of Barcelona.

De stad die met stip op nummer één staat? Barcelona. Deze stad heeft alles: zon en strand, lekker eten en gezellige bars. Hier vind je de volledige top 100.

Bron: HomeToGo | Beeld: iStock, HomeToGo

Laatste nieuws

Zie ook